Фестивали

|
“Часът, в който не знаехме нищо един за друг” стана комедиен хит на театралния сезон. А моноспектакълът “Назад към културата” на тъжния клоун Тодор Колев взе наградата на публиката в четвъртото издание на театралния фестивал “Комедийният хит на сезона”.
 
На 1-ви април станаха известни победителите в театралния фестивал “Комедийният хит на сезона”, който се провежда за четвърта поредна година в Казанлък, в рамките на Чудомировите празници. Авторският спектакъл “Часът, в който не знаехме нищо един за друг” на младия Боян Иванов бе изборът на журито в състав Ромео Попилиев, Ина Божидарова и Владлен Александров. Постановката на варненския драматичен театър “Стоян Бъчваров” спечели в конкуренцията на “Големанов” (продукция на Мариус и Малък градски театър зад канала), “Министрите идат” на ямболския драматичен театър и моноспектакъла на Тодор Колев “Назад към културата”. Варненци си тръгнаха от Казанлък с бронзова статуетка на Чудомир и хубава сума, запечатана в плик.
Освен това, казанлъшката публика също даде своя награда; нейният избор се спря на театрализираното ток-шоу на Тодор Колев (постановка на пловдивския театър). Тъжният клоун отнесе у дома си нов цветен телевизор.
Извън конкурсната програма казанлъшката публика изгледа и класиката “Лес”, представена от трупата на театър “Колесо” от руския град Толиати.
 

Петър Марчев
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *