Фестивалът “Тънка червена рок седмица” продължава

|
След първия си ден, в който Default и Booze Brothers поставиха началото на второто издание на фестивала "Тънка червена рок седмица", днес на сцената ще се изявят OverGame и Ювиги.
Във втората половина на феста ще забият Der Hunds и Awake (17.11) и Soundfull и Йерихон (18.11).
Малко повече информация и видео за групите:
 
SOUNDFULL
http://www.myspace.com/soundfullbulgaria

Група Soundfull дава началото си през лятото на 2008 г., когато фронтменът на бандата Димитър Трендафилов /основен вокал, китари/, бивш лидер на групите The Noses и
Generation, събира още трима млади ентусиасти (Борис Лефтеров – барабани, Николай Николов – китара и Васил Катранджиев – бас), с които радват феновете си .
Младата банда от Бургас направи впечатление на фестивала за нова българска рок банда „Rock Only” 2010. Нещо повече – групата стана лауреат на фестивала, като спечели награда за професионален звукозапис на личното си творчество. То е силно
повлияно от т.нар. „сиатълска вълна” – групи и стандарти като Soundgarden и Perl Jam.
Към днешна дата бандата записва, а феновете – е, те чакат нетърпеливи.
 

 
AWAKE
www.myspace.com/awakebulgaria
Група, сформирана през 2002 г. в София. Предвождана от своя фронтмен и съосновател Иван Иванов, групата преминава през различни промени в състава си. Днес членовете на групата са Иван Иванов (вокал, китара), Желяз Железов (барабани), Андреа
Саменго (китара) и Георги Георгиев (бас). Awake е позната с песни като „За нея“, „PLain story“, „Little bliss“, както и с участията си в трибют фестивала „Seattle night“.
С албума си „Little bliss“, Awake разкрива себе си като модерна рок група, повлияна от духа на класическия рок от 70-те и гръндж музиката от 90-те, търсеща своята идентичност в съвременния звук и визия.
Новият албум на бандата се казва "MADE TO ROLL". Съдържа 10 парчета на английски език + един бонус трак на български. На 22 септември ще бъде представен за първи път пред софийска публика.
Това се случва веднага, след като Awake приключи своето второ клубно турне в Испания, за годината, където албумът беше представен пред местна публика със забележителен успех.
 

 
DER HUNDS
www.myspace.com/derhunds
През март 2003 г., вдъхновени от музиката на новосформираните Audioslave, трима приятели решават да обединят сили и да създадат рок банда. Георги Фидлер (барабани), Миро „Мравояда” (бас) и Боби „Косатката” (китара, вокали) са свирили в доста други
групи – някои от тях добре познати на българската публика. Името Der Hunds е избрано в типично алкохолно-закачлива атмосфера и е инспирирано от краткия престой на Фидлер в Германия и влечението на Боби по кучетата. Така, въпреки трудностите, се родило едно ново начало.
Първото участие на групата е през далечната 2003 г., последвано от регулярни концерти в клуб О!Шипка. Затварянето на последния е причина за кратко концертно затишие, прекъснато през 2007 г. с участиe на фестивала “Seattle night” – нещо, което се превръща в традиция през следващите години. През 2008 г. Вили Попов се присъединява към групата. През февруари 2008 г. Der Hunds записват първия си студиен албум – “Blue Animal”, който официално излиза през следващата година.
 

 
ИЕРИХОН
официален сайт на групата

Йерихон е формация, позната на софийската клубна сцена и на рок клубовете из страната с оригинално съчетание на характери, музика и инструменти.
Мартина Балджиева (цигулка, хамънд орган и вокали), Михаил Русев (барабани и вокали), Борис Самаринов (бас и вокали) и Стоян Бозов (китара и вокали) са събрани около идеята за музициране по новаторски начин, който пленява и разтърсва
едновременно с мелодии на рок музиката от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век. Четиримата пеят във всевъзможни комбинации и с различни акценти в изпълненията.
През 2009 Йерихон издава дебютният си албум „Нов ден”.
На 23 септември 2010 г. групата ще представи вторият си албум „Стъпки през”.
 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *