Фетбой Слим, Кошийн и Чамбао на второто издание на “Елевейшън”

|
За всички меломани, които очакват с нетърпение да разберат ще има ли второ издание на фестивала "Елевейшън" в България, организаторите отговорят с "да", на 23 и 24 юни тази година. Предвид опитът от първото издание, "Елевейшън" 2012 се мести близо до София – само на 15 км от центъра на столицата, като отново ще предложи на фестивалните ценители неспиращо парти на няколко сцени и различни забавления на открито сред природата.

Легендарният диджей Фетбой Cлим (Fatboy Slim) ще взриви почитателите на електронната музика с изключителен двучасов сет на главната сцена. Световноизвестният изпълнител включи България в силно натоварения си график, за да зарадва отново хилядите фенове, които вече две години с нетърпение очакват завръщането му на българска сцена.

Разнообразието от музикални стилове на фестивала ще бъде допълнено от обичаните у нас британска трип-хоп, брейкбийт и рок формация "Кошийн" (Kosheen) и испанците от фламенко чилаут триото "Чамбао" (Chambao).

Шиън Еванс, Дарън Декоудър и Марки Събстънс от "Кошийн" ще представят пред българските си фенове чисто новия си албум "Independence", чиято световна премиера предстои само след броени дни, в средата на март тази година.

За щастие София и "Елевейшън" 2012 попаднаха в маршрута на "Чамбао", в световното турне по случай шестия им студиен албум, чието официално представяне с нетърпение очакваме през пролетта.

Предстои обявяване на още много имена от световната клубна и музикална сцена!

За първите 1500 най-запалени меломани цената на двудневните фестивални пасове ще бъде 66 лв. След изчерпване на промоционалните количества, цената на пасовете за два дни ще бъде 99 лв., само в мрежата на Ивентим.
 

Норман Кук (по-добре познат като Фетбой Слим (Fatboy Slim)) е британски DJ, музикант и продуцент. Той идва на "Елевейшън" 2012 с ново шоу, което включва не само запазената му марка - party acid house, но и впечатляваща аудиo-визуална продукция.
С това шоу за последните 12 месеца той постави личен рекорд от 70 изпълнения, с които плени сърцата и умовете на хора по целия свят – от Великата китайска стена, през тълпата от 360 000 души, приветствала го на Flamingo Beach в Рио до 5-те милиона, танцуващи по улиците на Бахия по време на фестивала "Салвадор".

Със своите супер успешни албуми "Better Living through Chemistry", "You’ve Come a Long Way Baby", "Halfway Between the Gutter and the Stars", Фетбой Слим създава уникален стил "биг бийт", с който промени съвременния електронен звук завинаги.

По време на впечатляващата си кариера, той реализира топ хитове като "The Rockafeller Skank", "Right Here, Right Now", "Praise You" и си партнира с изпълнители като U2, Madonna, Cornershop, Wildchild, Beastie Boys, и Fluke.

---
"Кошийн" (Kosheen)
„От време на време се появява банда, която не просто пренебрегва правилата, но и ги пренаписва” – така започва официалната биография на "Кошийн", и то съвсем основателно. Още с първите си появявания на сцена в края на 90-те години, базираното в Бристъл трио буквално отвява конкуренцията и смайва публиката с неочаквана смес от рок, трип-хоп, синт поп и брейкбийт.

Още с дебютния им албум "Resist" светът разбира, че те са нещо изключително специално. Безспорният хит от албума – песента "Hide U", достига 6-то място в класациите на Острова, по петите я следват "Hungry" (13 място) и "Catch" (15-то). Самият албум стига до номер 8 във Великобритания и влиза в ТОП 30 на редица страни, между които Австралия, Холандия, Белгия и Гърция. Оттогава са продадени над половин милион копия в световен мащаб.

---

"Чамбао" (Chambao)


"Чамбао" са испанците Ламари (вокали) и Даниел и Едуардо (композитори и китаристи). Музиката им е истински чил-аут, здраво стъпил върху бавното темпо, сякаш в отговор на забързаното ежедневие на градския живот. "Чамбао" се създава чрез „щастливо” (както сами го определят) смесване на чувствителността, страстта на фламенкото, три-четвърти ритъма, тангото, румбата и електронния звук. Така уникалният микс от фламенко фюжън и инструментална ембиънт музика се превръща в продукт с испанско, но и космополитно звучене.

С думите „музиката е живо същество и като такова трябва да се развива, да расте и да се адаптира към своята околна среда”, "Чамбао" обещават да изненадат верните си български почитатели. Не само с още по-чувствени парчета, родени от хармонията между традицията и технологиите, но и с нещо повече от музика – тяхното нестихващо желание за осмислено съществуване.
 

По материали на организаторите, в световното турне по случай шестия им студиен албум, чието официално представяне с нетърпение очакваме през пролетта.

Предстои обявяване на още много имена от световната клубна и музикална сцена!

За първите 1500 най-запалени меломани цената на двудневните фестивални пасове ще бъде 66 лв. След изчерпване на промоционалните количества, цената на пасовете за два дни ще бъде 99 лв., само в мрежата на Ивентим.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *