Филмова вечер в „Червената къща”

|
На 26 февруари център за култура и дебат „Червената къща” представи някои от най-добрите филми от фестивала Future Shorts за 2008 г. Бяха прожектирани 15 късометражни филма.

Представените продукции бяха от различни страни и обхващаха годините от 1989 до 2008. Бяха излъчени три български филма – анимационният „Wish”, историята от фотографии на Никола Михов и документалният „Директор на водопад”, който представя пътя на група „Ревю”.

Сред колекцията бяха режисирани и документални, чернобели и пълноцветни, анимационни и живи, стари и нови, български и чужди филми, но общото между тях бе, че са искрени. Чрез минимални средства те представят един свят – по-различен, но наш.

Заслужава си да се отбележат истински трогателните „Питър и Бен” и „Толя”, както и усмихващите „Да обичаш пейнтбол” и „Кошмар”. Изключително впечатляващи са историите с неочакван край като „Аз обичам Сара Джейн” или „Направи го пак”, а филмът „Аз срещнах моржа” е забележителен не само с това, което казва, но и с раздвижените си графични решения.

Всички филми, придружени от кратки истории, могат да бъдат намерени на www.futureshorts.com.

Двата часа насаме с филмите бяха свежо намигване и опит за по-специален и красив поглед в замръзнала и мрачна София.

Десислава ГичеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *