Флейтата на Джетро Тъл – Ян Андерсън, ще свири с Оркестъра на Класик ФМ радио в Пловдив

|
Кантус Фирмус, Джаз ФМ радио и община Пловдив ви канят на спектакъла "Ян Андерсън свири Джетро Тъл с Оркестър", на 1 септември, в Античния театър, в Пловдив, от 20 часа, в рамките на "Салона на изкуствата".
Ян Андерсън е познат в света на рок музиката като гласа и флейтата на легендарните Джетро Тъл (Jethro Tull). Андерсън свири също така и на акустична китара, мандолина и етно флейта, придавайки на музиката на Джетро Тъл оригинално акустично звучене. В България ще пристигне със своя група, за да изпълнят с Оркестъра на Класик ФМ радио незабравимите хитове на групата.
Групата Джетро Тъл е сформирана през 1968 от две британски блус формации: John Evan Band и McGregor`s Engine и за три десетилетия реализира 30 самостоятелни албуми, с над 60 милиона продадени копия, 2500 концерта, в повече от 40 страни по света. Роденият в Шотландия през 1947, член и съосновател на Джетро Тъл – Ян Андерсън (Ian Anderson) превръща рок флейтата си в специфичен музикален почерк на Джетро Тъл. В периода 1983 и 2003 излизат четири солови албуми на музиканта.
За проекта "Ян Андерсън свири Джетро Тъл с Оркестър", музикантът разказва: "Важното в проекта е рок групата и Оркестъра да върнат музиката към прогресив рок звученето, от времето на шестдесетте години. Като акустичен музикант се стремя към приятен синтез между китара, пиано, перкусии, барабани и традиционните оркестрови интструменти. Целта ни е хората да си тръгнат, след концерта, без спукани тъпанчета, но с енергично рок усещане". През тази година този проект е посетил Германия, Унгария, Италия... а на 1 септември и в България, като отзивите от чуждестранните медии е за "витален, вълнуващ спектакъл".
"...След края на концерта в Будапеща 4 000 посетители трябваше да се върнат от хипи ерата към реалния живот...", пишат в ревютата си местните вестници.
 
За себе си музикантът споделя, че живее във ферма в югозападна Англия, където е и звукозаписно му студио. Женен е от 27 години за Шона и имат две деца: Джеймс и Гаел, които също работят в музикалния и медиен бизнес. Като част от хобитата си той посочва отглеждането на различни видове люти чушлета, изучаването и опазването на 26 вида дребни диви котки, колекционирането на стари фотоапарати, оф роуд мотоциклети, няколко спортни оръжия и саксафон, на който е обещал никога повече да не свири.
 
Билетите за концерта са от 20 и 30 лева и са пуснати в мрежата за интернет продажби: www.tickets-bg.com, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и в "Мюзик център" в Пловдив, на (ул. Отец Паисий 5).
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *