Формация Форсайт се завърна от Световен шампионат по хип-хоп в Германия

|
Бургаската танцова формация Форсайт, от Школата за съвременен танц към Сдружение „Танц БГ” и Младежки културен център, се завърна от участие в Световния шампионат по Хип – Хоп „Bremen HipHop Days 2006” в гр. Бремен, Германия.
(Виж: www.hiphopdays.com)
Шампионатът се проведе за 5 път от Международната танцова организация IDO с участието на 3 487 танцьора от 34 държави.
Бургаските танцьори завоюваха 31 място в категория Малка група (до 7 човека) от 58 участника и 63 място в категория Соло Мъже за Деян Дяков, ученик в Математическата гимназия, от 130 явили се състезатели.
Победители в категория Малка група станаха представителите на Естония, а в категория Соло Мъже – Нилсън Фуме от Германия.
Това е първото участие на бургаската формация в международен шампионат от такъв ранг. По време на състезанието Форсайт получиха покана за участие в следващия международен шампионат, който ще се проведе в Естония през април, 2007 г. отново под шапката на Международната танцова организация IDO.
Подготовката на групата за престижното състезание беше поверена на Христо Андонов – Черния, треньор и хореограф на Брейк клуб „Бляк Стайл”. През 2007 год. формацията ще предприеме ново участие в престижния форум.
Участието на бургаските танцьори в шампионата в гр.Бремен стана възможно благодарение на Сдружение „Танц БГ” и изключителното съдействие на RN Медия Груп в лицето на нейния президент Георги Стоянов и със съдействието на: Гранити, “Торкрет – В.С.” ЕООД и фирмата на Ваклин Стойновски „Мултипак”.
 
Демонстрация на представеното по време на Световния шампионат ще се състои на 9 октомври от 16 часа в Младежки културен център – Бургас.
 

Петя Стойкова, хореографКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *