Форма и слово в зала Средец

|
На 7 ноември в зала “Средец” в София беше открита изложбата “Форма и слово” - фотографии и хайку на Йосиф Аструков (hose).
Изложбата, посветена на дядото на автора съчетава умело фотография и литература. Едно до друго на стените са изложени трийсет “хайку” и трийсет снимки. Всяко произведение е самостоятелно, текстовете не са към съответните снимки, всяко има своята собствена стойност. Всички те са създадени през последните две години. Авторът нарича своите кратки стихове “хайку” условно, тъй като строгият канон за създаването им не е спазен. Снимките му са с различна тематика и представят уж познати неща, но сякаш видени от друга гледна точка. Йосиф Аструков е автор на книгата “Вакуум” (2003) и на филм по негов сценарий “Поглед в очите” (2004). На откриването на експозицията, авторът прожектира и около 40 диапозитива, освен изложените фотоси.
Част от снимките показани на изложбата можете да видите в страницата на hose във ФотоФорум, а още за изложбата можете да намерите на страницата й – “Форма и слово”.
Изложбата ще продължи до 11 ноември. Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *