Фортисимо Фест 2011 започва, концертът “Музика под звездите” ще бъде излъчван на живо в интернет

|
Първият концерт от програмата на Фортисимо Фест 2011 - безплатният „Музика под звездите” - е на 10 септември, събота, от 19,30 часа пред Народния театър в София. Множество музикални изкушения са подготвили Максим Ешкенази и Фондация “Америка за България”.
Наред с пламенните интерпретации на Паганини на цигуларя Марио Хосен, зрителите ще се насладят на изпълненията на Софийски фестивален оркестър, на виртуозните композиции на Маестро Георги Андреев, базирани на българския фолклор, както и на участието на солистите на НФА “Филип Кутев” и на детето-чудо на гайдата - 9-годишния Петър Бодуров.
Специално място в програмата на “Музика под звездите” на 10 септември е отделено и за музика от известни филми като “Междузвездни войни”, “Карибски пирати” и “Батман”. Легендарната композиция “Smile” на Чарли Чаплин ще бъде включена в концерта в специален аранжимент, а в кулминационните моменти на изпълненията, небето над София ще бъде озарено от фойерверките, запазена марка на “Музика под звездите”.
Именно с филмова музика е свързано и едно от най-оригиналните и свежи съпътстващи събития на фестивала - играта “Твоят шанс да полетиш”. Един от всички почитатели на Фортисимо Фест, които изпратят на имейл ff@fortissimofest.com своите любими филмови теми, ще спечели кратък полет с лек самолет, пилотиран от самия Максим Ешкенази, който освен диригент и музикален директор на фестивала, е и сертифициран пилот и авио ентусиаст.
Максим Ешкенази продължава да изненадва с новаторски за българския концертен и фестивален живот идеи. За първи път български класически концерт ще бъде излъчен на живо в интернет - в сайта на фестивала, както и в специалния видеоканал на събитиетo.
Така всички, които няма да могат да дойдат пред Народния театър, ще бъдат приобщени към магията на Фортисимо Фест.
Часове преди началото на концерта на 10 септември, в пространството пред Народния театър в София ще започне и продажбата на билети за закритите концерти от Фортисимо Фест 2011 в НДК и София Лайв Клуб. Билети пред Театъра ще се продават само в събота от 16 до 22 часа, на специално обособено за целта място.
Освен на място, билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg, а за концертите на 26 октомври и 6 ноември – и от Билетния център на НДК. Билетите за концерта на Сара Чанг са на стойност 20, 30 и 40 лв. За концерта на оперните артисти Кевин Дейс и Джанис Етеме на 6 ноември билетите са на цена 20 лв., а за двата концерта в София Лайв Клуб цената е 10 лв. В мрежата на Ивентим се продават и фестивални билети за всички събития - на обща стойност 40 лв. Всички приходи от продадени билети ще бъдат изразходени за реализирането на образователната програма „Фортисимо в клас”.
В бъдеще информация за фестивала можете да откриете и на www.fortissimofest.com.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *