Фотоизложба на Фотографска академия в НДК

|
На 11 юни в западния полуетаж на фоайето на НДК беше открита изложбата ФОТОАКАДЕМИКА 2004. Изложбата е петият пореден национален годишен преглед на фотографското изкуство в България.
Представени са още изложбата-конкурс за учащите се в специализираните фотографски учебни заведения и изложбата "Янка Кюркчиева и ученици". Бяха обявени и годишните награди на "Фотографска академия".
Водеща на церемонята беше Янка Кюркчиева, председателка на "Фотографска Академия". Представени са около 50 автора.
Златни медали не се присъждаха в нито една от категориите. В категория Художествена фотография сребърен медал взе Бедрос Азинян, а бронзови получиха Георги Величков (J0R0, зам. председател на "Словото", един от ръководителите на Фото Форум и един от журито в конкурса "Одисея") и Надежда Павлова.
В категория репортажна фотография няма сребърен медал, а бронзовия отнесе Емил Данаилов (emmmo, фоторедактор в списание "Одисей" и един от журито в конкурса "Одисея").
В конкурса за учащите се в специализираните фотографски учебни заведения, наградите са съответно първа - Тихомир Ранчев от НБУ, две втори - Кристина Минчева и Теодор Михайлов от НБУ, и две трети - Иван Коловос и Александър Осенски от НБУ.
Даниела Аройо (Blixa) от НАТФИЗ отнесе диплом за цялостно представяне.
Мястото на изложбата не е избрано удачно, ярката слънчева светлина определено не помага за добро възприемане на фотографиите, но ако посетите изложбата предиобяд може да забележите високото ниво на участниците. Входът е свободен. Изложбата е до 21 юни и е част от Салона на изкуствата, програма "Калейдоскоп".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *