“Фън Лавин Криминалс” за втори път в България

|
Звездите на американския алтернативен ърбън рок "Фън Лавин Криминалс" ще изнесат концерт на 26 февруари в София, Зимен дворец на спорта.
Билетите на цена 18 лв. са в продажва в музикалните магазини в по-големите градове на страната и на касите на НДК, а в деня на концерта ще могат да се закупят и от касите на Зимния дворец на цена 22 лв. Началото е от 19.30 ч., а все още не е известно кои ще са подгряващите групи.
Добре позната с характернoтo си звучене, "Фън Лавин Криминалс" е една от най-популярните и успешните алтернативни поп-рок групи на световната музикална сцена.
През 2002 г. българската публика вече имаше удоволствието да ги види на живо в Пловдив. Палата №10 на Панаирния град беше взривена от ентусиазма на повече от 4 000 души.
Фън Лавин Криминалспристигат в България по покана на DS Music, Globul и Sofia Music Enterprises, за да представят новия си зашеметяващ албум “Livin` In The City” (2005), който се радва на блестящи отзиви от страна на критиката и за пореден път доказва неизчерпаемия потенциал на групата.
Съдбовната среща, дала началото на "Фън Лавин Криминалс", се случва през 1993 г. в Ню Йорк, в бара, където бъдещите световни звезди Хю Морган (Хюи) и Браян Лейсър (Фаст) работят. След почти 10 години непрофесионални занимания с музика, те спонтанно решават да направят своя група. Така се ражда проектът в състав Хюи, Фаст и Стиви Оу (барабани).
През 1995 г. бандата издава своя дебютен едноименен албум “Fun Lovin` Criminals”. След поредица участия по клубовете, както се случва само по филмите, триото е забелязано от генералния мениджър на “EMI America”, който им дава своя визитка и ги моли да му се обадят. От този момент нататък, след серия репетиции, композиране на нови парчета и двуседмични записи в студиото на EMI, започва звездната кариера на групата. През 1996г. излиза и албумът “Come Find Yourself”, включващ едни от най-големите им хитове - “The Fun Lovin` Criminal”, “The King Of New York”, и неоспоримия разбиващ хит “Scooby Snacks”, покорил всички световни класации. Дори култовият режисьор Тарантино включва парчето в саундтрака към своя филм “Криминале”.
Музиката им е суперсполучливо съчетание на различни силове, сред които най-ярко се открояват хип-хоп, рок и блус, а песните им засягат най-актуалните теми на нашето време. Характерният им мелодично-лежерен стил и безспорният музикален талант са осигурили на тази група място без конкуренция на съвременната музикална сцена. Следват поредица от големи турнета, в едно от които, "Фън Лавин Криминалс" се качват на сцената като съпорт група на великите U2!
Две додини по-късно, през 1998, излиза албумът “100% Columbian”, записан само за 4 дни! Той е свидетелство за истински напредък на групата – звукът вече е малко по-лиричен и доста джази, но е запазил рок-алктернативното си звучене. Емблематични за него са хитовете “Korean Bodega”, “Big Might Out” и трибюта към легандарния Бари Уайт “Love Unlimited”.
След излизането на албума, барабанистът Стиви Оу напуска групата и на негово място идва Маскуел Джейсън (Маки). С него групата издава следващите си два впечатляващи албума – “Mimosa” (1999) и “Loco” (2001). формацията се радва на изключителен успех и не спира с творческите изненади. Следва и първият сборен албум с най-големите им хитове “Bag Of Hits” (2002г), който достига до № 5 в Билборд Топ 100. Не закъснява и издаването на втора сборна компилация от редки ремикси по техни парчета, както и DVD, озаглавено “Love Ya Back” и съдържащо видеоклипове, много забавни кадри зад сцената и първият биографичен филм за групата “Maui Homicide”.
През 2003г. "Фън Лавин Криминалс" издават поредния си суперуспешен албум “Welcome To Poppy`s”. Той звучи повече “олд скуул” от останалите и в него влизат големите хитове “You Got A Problem”, “Got Our Love”, “Too Hot”. Малко след издаването му обаче, групата отново се разделя с поредния си барабанист. На мястото на Маки идва англичанинът Франки, по-известен като “Frank The Rhythm Man (F.T.M.)”. Придобил голяма известност и добър тренинг от работата си с доста различни банди, Франки е блестящо попълнение и прилив на нови сили в групата.
По пововд излизането на “Livin` In The City” "Фън Лавин Криминалс" тръгват на голямо европейско турне, което ще мине и през България на 26 февруари 2006 г. Турнето стартира на 26 януари от Талин, Литва и ще обхване 14 държави.
За тях легендарният продуцент Дезмънд Чайлд казва: “Ако Бритни Спиърс е влязла в музиката през парадния вход, то Фън Лавин Криминалс са се промъкнали през задната врата, оставили са си саката на закачалката и са си поръчали по един коктейл”...
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *