Хари Потър мания събра стотици деца на национална фен среща

|
На 5 юни в дискотека "Амор" се състоя първата Национална Хари Потър фен среща.
Няколкостотин деца, голяма част от които облечени в костюми на герои от филмите за Хари Потър, изпълниха дискотеката и, въпреки протакането и зле организираните прояви, се забавляваха добре. Водещи на вечерта бяха Мариана Мелнишка, преводач и редактор, и Анди - уебмастър на pottermania.hit.bg. Проведоха се и се обявиха резултатите от Конкурс за най-добър костюм на герой от Хари Потър и Конкурс за най-добра рисунка на тема Хари Потър. Наградата за най-добра рисунка грабна Борислав Макаров, 16-годишен ученик от София. За Хари Потър фен на годината беше обявена ученичката Веселина Славчева, подготвила въпросите за викторината. А малката сцена трудно побра костюмираните деца.
Георги Александров от издателство Егмонт България обяви, че към момента акумулираните продажби от 5-те тома, издадени в България, са над 250 000 броя - един наистина впечатляващ резултат.
Състоя се и мултимедийно представяне на новата компютърна игра - "Хари Потър и Затворникът от Азкабан".
Като цяло, за децата, партито беше добро, имаха възможност да видят свои съмишленици, да покажат костюмите си, да покажат знанията си във викторината. Но не знам кой беше решил, че една добра преводачка и един добър уебмастър са и добри водещи (в случая не бяха!). Не знам и защо толкова много деца трябваше да се затворят в една мрачна и опушена дискотека, вместо да се забавляват не по-зле в някой парк или на някое по-светло и проветрено място. Но се надявам следващата среща да е по-адекватно организирана и да събере повече деца. Определено фенове на Хари Потър не липсват!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *