Харлем Госпъл Хор идва на гости в София седмици преди турнето им у нас

|
Световноизвестният Харлем Госпъл Хор, който чакаме през ноември за голямо „Турне на надеждата“ в памет на Майкъл Джексън в четири български града, пристигна вчера на предварително посещение у нас.

Деветимата певци и двамата музиканти от Харлем Госпъл Хор начело с основателя на хора Алън Бейли идват във връзка с последни подготвителни дейности около концертите си и ще останат в страната ни до петък. Любезен домакин на формацията по време на престоя й е парк хотел "Витоша", където специално за нея са предоставени най-луксозните стаи.

Членовете на хора ще използват част от времето си у нас през следващите дни да разгледат забележителностите на София и Стария Пловдив, ще проведат срещи с медии и ще раздават автографи на най-запалените си почитатели. По българските пътища певците ще бъдат превозвани с първокласен автобус, предоставен от "Юнион Ивкони".

Както е известно, Харлем Госпъл Хор ще зарадва с госпъл химните си последователно Пловдив на 9 ноември в Драматичния театър, след което се насочва към ДКС - Варна на 10 ноември и Операта в Бургас на 11 ноември. На 12 ноември Харлем Госпъл Хор ще омагьоса с ангелските си гласове столичани в зала 1 на НДК и ще завърши турнето отново в Пловдив на 13 ноември в Драматичния театър.

„Задължително ще изпеем няколко песни на нашия голям приятел Майкъл Джексън, който тази година ни напусна и потопи света в скръб“, обеща ръководителят на хора Алън Бейли. Харлем Госпъл Хор пя и на прощалната церемония след смъртта на Джако по лична покана към г-н Бейли на Реби Джексън – най-голямата сестра на покойния Крал на Попа, която понастоящем гледа децата му.

Харлем Госпъл Хор може да се похвали с огромна армия от фенове по света, сред които големи личности като Елтън Джон, Боно от U2 и не на последно място президентът на САЩ Барак Обама, чиято предизборна кампания подкрепиха с уникалните си госпъл изпълнения певците от формацията преди време.

За Харлем Госпъл Хор:

Хорът е основан през 1986 г. от Алън Бейли, работил с Джаксън Файв през 70-те (едни от първите големи изяви на Майкъл Джексън). Бейли се вдъхновява по време на празненство в чест на д-р Мартин Лутър Кинг в Котън клуб, Харлем и събира най-добрите певци и музиканти от афроамериканските църкви в Харлем и района на Ню Йорк.

Музиката на Харлем госпъл хор вече повече от 20 години заразява стотици хиляди души по целия свят с посланието си за любов и вдъхновение. Динамичните изпълнения на хора имат за цел да създадат едно по-добро разбиране за афро-американската култура и вдъхновяващата музика, наречена Госпъл. Всяка изява на Харлем Госпъл Хор преминава под мотото за обединение на народите и насърчаване на обич и взаимно разбирателство помежду им. Основна част от мисията на хора е и набирането на средства за детска благотворителност.

В този век на надежда и промяна гласовете на хора отразяват възраждането на културата на Харлем. Музиката на Харлем Госпъл Хор е освободена, зареждаща с радост и вдъхновение. Госпъл химните на момичетата и момчетата от хора докосват дълбините и на най-суровата душа и я издигат до ангелски висини – всяко изпълнение оставя публиката без дъх.
 

По материали на АРТ.БГКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *