Хитова денс формация с концерт в София

|
От днес, 10 февруари, започва продажбата на билети за концерта на "Юнайтинг нейшънс".
Формацията ще зарадва почитателите си в клуб "Ескейп" на 25 февруари 2006, а на следващия ден - 26 февруари – ще участва в грандиозен спектакъл по случай 5-ия рожден ден на Радио "Сити", който ще се състои на площад Батенберг, заедно с някои от най-популярните европейски и световни денс звезди.
Проектът "Юнайтинг нейшънс" е създаден през 2003 г. от британците Даз и Пол.
Даз е роден в Манчестър и се занимава с композиране на хитове, достигнали световните поп и денс класации. Музикалната му кариера започва като фронтмен и композитор на групата "Bus Stop", чийто сингъл "Kung Fu Fighting", със специалното участие на Карл Дъглас, достига до рекордните 250 000 продажби в Обединеното Кралство. Познат е още като половината от дуета Rikki & Daz, който взриви световните чартове със сингъла "Rhinestone Cowboy" и достигна до 7 място в класацията UK Top 100.
За разлика от Даз, преди съвместния им проект Пол никога не е присъствал активно в музикалната индустрия. Роден е в Глазгоу и любителски се занимава с ремиксиране на известни парчета, едно от които – версия на нашумелия хит от 80-те "Hungry Eyes" , включен в саундтрака на филма „Неприлични танци” - се превръща не просто в клубен хит, а завладява всички европейски дискотеки и класации.
Даз и Пол започват своята съвместна работа с ремикса на хита на Дарил Хол и Джон Оутс от 1984г. "Out Of Touch". Това дава начало и мигновена слава на "Юнайтинг нейшънс". Седмица по–късно тяхната версия на парчето се завърта от най–добрите Ди Джеи в северната част на Острова, малко след това вече добива и световна слава, като провокира истинска война между различни издателски компании за правата върху песента. Gusto Records печелят и стават официалния издател на тандема.
Името на проекта идва от една страна заради честите пътувания на двамата от Манчестър до Глазгоу, а от друга - заради идеята всички Ди Джеи да се обединят в тяхната обща подкрепа за "Out Of Touch".
Сингълът се задържа рекордните 13 седмици в "UK Top 20", продава 100 000 копия и достига над 20 000 радио излъчвания.
Въпреки световната слава, която печелят от ремикса на "Out Of Touch", Даз и Пол са преди всичко композитори и споделят, че предстоящата им съвместна работа ще бъде концентрирана главно върху създаването на авторски парчета.
През 2005 г. излиза албумът им "One World", с който към групата се присъединява нов член в лицето на фронтмена Крейг Пауъл. С издаването на "One World", "Юнайтинг нейшънс" преставят поредния си супер хит "Ai No Corrida", със специалното участие на младата певица Лаура Мур, позната от съвместната си работа с Ерик Придц. Парчето за съвсем кратко време превзема класациите и клубовете в цяла Европа.
Даз, Пол, Крейг и Лаура пристигат в България по покана на София Мюзик Ентърпрайсиз и Радио "Сити".
Билети се продават на касата на НДК, търговските комплекси на "Shell" в София, в рекламните офиси на вестникарска група "България" и онлайн от Ticketpro на цена 7 лв. В деня на концерта ще са 10 лв.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *