Хитови парчета на Стефан Вълдобрев в Народния театър навръх Цветница

|
Музика от филми, театрални представления и хитови парчета на Стефан Вълдобрев ще звучат на 12 април в Народния театър “Иван Вазов”. Всички те са авторски композиции и ще бъдат изпълнени от елитни музиканти – Иван Лечев, Веселин Веселинов – Еко, Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Милен Кукошаров и други.
Авторът е нарекъл концерта “Стефан Вълдобрев и Националния отбор”, вероятно защото поканените от него изпълнители са не просто изключителни музиканти, но и представители на различни стилове, формации, популярни телевизионни формати – от ФСБ, през Българското национално радио, Софийската Филхармония, Националната опера и Нов Симфоничен оркестър, до Мюзик Айдъл и Денсинг Старс...


Екипът допълнително се обогатява от специалното участие на актьора Камен Донев със “задълбочен коментар на първото полувреме и опити за свирене на тарагот”. Отделен акцент е и един от най-популярните напоследък български филми – “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, който вече събра близо 20 хиляди зрители само в киносалоните. Той ще бъде представен от парчетата, композирани от Вълдобрев и участващия в кинохита Васил Василев – Зуека. В концерта се включват и звездите от Денсинг Старс Орлин Павлов и Яна Акимова.


Музикалният проект представя на живо творби, създадени за кино продукции и театрални постановки, а също и най-популярните песни на изпълнителя – “Рай”, “Фойерверк”, “Аз ли съм, или не съм”, “Едно”, “Към” и други. Програмата включва различни стилове - балкански ритми, цигански мотиви, циркови маршове, джаз импровизации, латино теми, класически прелюдии. Досега проектът е представян в разнообразни формати и в различни градове у нас и в чужбина при изключителен интерес от страна на публиката.


Стефан Вълдобрев е композирал оригиналната музика за над 70 театрални спектакъла, 10 игрални и 6 документални филма. Има издадени 8 албума с авторски песни. Наскоро излезе и саундтракът към “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” от каталога на “Виталити мюзик”.
 

По материали на Народен театърКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *