Холандската денс електронна гилдия със самостоятелна сцена на Spirit of Burgas

|
Eдна от големите новости на Spirit of Burgas тази година е напълно самостоятелна сцена, посветена на холандския електронен саунд. GO DUTCH STAGE ще е поле за изява на около 20 имена от съвременната денс електроника на Холандия. Минимъл, техно и хаус ще звучат от полунощ до рано сутрин в трите последователни нощи в тази зона.
На всяка една от датите различни холандски денс електронни организации ще представят диджеите и промоутърите, които подкрепят.
Нощта на 14-и август е запазена за артистите на издателската компания Remotearea, презентираща приоритетно дебютанти, но със силен потенциал за звездна кариера. Имената, които ще пускат на Spirit of Burgas, са руснакът Makcim, който от години живее в Холандия и се увлича от дълбокия ритмичен секси хаус и супер модерния минимъл; Lauhaus – диджей и продуцент, познат на холандската клубна сцена от десет години насам; Boris Werner – едно от най-желаните имена днес из клубовете на Амстердам, с напълно разнообразен сет, вариращ от хаус, през минимъл до енергично техно; Julien Chaptal, чийто талант вече е признат от големите имена в електронната музика. Стартовата вечер на GO DUTCH STAGE ще се случи и с подкрепата на промоутърската агенция Kazz Electronic.
Една от най-силните институции на холандската електронна сцена – Rush Hour, ще презентира артистите, които подкрепя през втората фестивална вечер. Antal – иноваторът на нови звуци, е сред тях. Останалите са наследственият диджей и продуцент Cinnaman; представителят на new school вълната Tom Trago; емблематичното име за холандския електронен ъндърграунд Aardvarck; Nacho Patrol aka Legowelt, чиито диджейски търсения минават през дълбокия чикагски хаус, романтичния гето технофънк, еврохоръра... изобщо стилове, които младия холандец сам твори и налага.
Финалната нощ на GO DUTCH STAGE ще мине под знака на Welcome to the Future – организацията, чиято мисия от 1996 г. насам е непрестанният възход на Холандската електронна сцена. Лайн-ъпът тук върви с William Kouam DJoko – бивш танцьор, чиято същинска соло кариера на диджей започна през миналата година; Quazar – дуото, прочуло се още през 1991 г. с дебютния си рилийз “Seven stars/Day glo”; Tom Ruijg, който ще промотира на Spirit of Burgas най-новата си продукция; представителката на женското съсловие в света на диджеите - Dorine Dorado; Robert Powlson, известен с практиката си да кани музиканти на живо за сетовете си; Wouter Smith, който ще застане зад пулта заедно с приятеля си Rob Powlson; Tony Boogs, гостувал вече в България, на едно от изданията на музикалната конференция SeeMe; Rik и всичко това върху фона на живи перкусия изпълнения от A3 Abbo.
Повече информация за артистите на GO DUTCH STAGE e поместена на официалния сайт на фестивала.

Билетите за фестивала се продават в мрежата на Евентим.
Еднодневен билет струва 40 лв.
На входа на фестивала дневен билет ще струва 50 лв.

Тридневните билети са 100 лв.
На входа на фестивала билетите ще струват – 120 лв.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *