ХХ фестивал на българското документално и анимационно кино “Златен ритон”

|
Юбилейното издание на Националния фестивал за документално и анимационно кино "Златен ритон" ще се проведе  от 16 до 22 декември 2013 г. традиционно в Пловдив. Фестивалът е единственото място, където през годините се показва цялата продукция на тези два вида кино, създадена както с помощта на държавата, така и от независими продуценти и висши учебни заведения. Филмите трябва да не са показвани на предишното издание на фестивала през 2012 г.

В рамките на ХX Фестивал на българското документално и анимационно кино “Златен ритон” ще бъдат включени:

− две конкурсни програми (за документално и за анимационно кино);

− юбилейна ретроспективна програма «Златен ритон», представяща подбрани заглавия измежду наградените със "Златен ритон" филми през годините – от първото издание на фестивала през 1975 г.

− допълнителни информационни програми Националният филмов център, който е основен организатор на събитието, ще се постарае да покаже максимално голям брой от филмите, получили «Златен ритон» през годините както в Пловдив, така и в столицата и в други градове.

Така юбилейното издание на фестивала ще достигне до най-голям брой зрители в цялата страна. Прожекциите, както всяка година, ще се проведат в залите на Новотел «Пловдив», в кино «Лъкисинема», галерия «Тракарт» и др. Както на място след прожекциите, така и на специалните пресконференции на следващия ден ще се състоят срещи и разговори с авторите. Срокът за заявка на филм е 18 октомври 2013 г.

По информация на Национален филмов центърКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *