Цветни настроения

|
След тринадесет години бургаските почитатели на изкуството на Милчо Талев отново могат да видят негови творби. Изложбата живопис в галерия „Неси”, вмъкната между двата големи български празника Великден и Гергьовден, прелива от настроения.
Верен на стила си, Талев повежда зрителите, дава им вариант за размисъл. А после ги оставя да се размечтаят пред картините му и да потънат в собствените си фантазии.
„В творбите на Милчо Талев има нещо много скрито, което трябва да се намери и става толкова повече, колкото по-дълго се наблюдава. Всеки е свободен да изтъче своя собствена история от преждата на художника”, пише за него критикът Стефан Шойрер.
Шестнайсетте платна, изградени в техниката на класическата маслена живопис, пленяват със силни цветове и контрасти, с неповторимата атмосфера, която носят. Абстрактността на Талев е топла, чувствена и въздействаща.
Европейските критици определят Милчо Талев като един от най-интересните съвременни експресионисти. Неслучайно той е сред най-показваните родни художници в странство. Има десетки изложби в страната и чужбина. Негови картини са притежание на галерии във Швейцария, Франция, Португалия, САЩ, както и на частни колекции в цял свят.
 

Лора СтаматисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *