Чарът на ЗАЗ ще залее София на 30 май в Зала 1 на НДК

|
За щастие, слухът за гостуването на ЗАЗ (ZAZ) в България се оказа истина – най-желаният съвременен френски артист пристига в София на 30 май 2012 г. за концерт в Зала 1 на НДК по покана на Teren Music.

Специално за своите медийни партньори организаторите споделиха: “Свързахме се със ЗАЗ преди около година, когато тя все още набираше популярност в Европа. Идеята ни беше да я поканим за хедлайнер и посланик на фестивала за улични артисти, който организирахме тази есен в столицата – Buskers Play Out. За нас тя бе живото доказателство за това докъде може да стигне един истински артист, стартирал като уличен музикант, но запазил искреността и непринудеността си и разчитащ единствено на таланта, страстта и постоянството си. ЗАЗ хареса идеята, но за съжаление нямаше възможност да гостува в страната ни до края на миналата година. За наша радост обаче, желанието ѝ да се срещне с българската публика бе голямо и ето, че това ще се случи тази пролет”.

За тези, които все още не са запознати с превърналата се вече в сензация ЗАЗ, ето няколко впечатляващи факта от биографията ѝ.

Пленявайки публиката първоначално със своите уникални улични изпълнения на джаз, соул и френски шансони („от всичко по малко”, както самата тя казва), през 2010 г. Изабел Жофруа или ЗАЗ, се превръща в един от най-обичаните съвременни европейски артисти. Песента, донесла ѝ големия успех, “Je veux”, се радва на милиони гледания и хиляди позитивни коментари във всички възможни социални мрежи и медийни канали. През есента на 2010 г. Заз покорява музикалните класации във Франция, Белгия, Швейцария, Австрия, Румъния, Сърбия и Гърция. През ноември 2010 г. дебютният албум на Zaz добива статут на двойно платинен, а тя получава престижната награда за откритие на годината "Revelation Song" на Academy Charles Cros. Нещо повече, през същата година Zaz грабва и European Border Breaker Award: награда за най-слушания френски артист зад граница. Според изследване, публикувано в един от най-посещаваните френски уеб-сайтове, L`Internaute, Zaz е най-популярният френски изпълнител за 2010 г.

За всички, които чакат с нетърпение срещата с неповторимата на живо Заз, билетите за концерта ѝ на 30 май се продават в мрежата на Ticketstream.bg, както и на билетния център на НДК. Цените им ще са от 45 до 80 лв.


 

 

По материали на "Терен Мюзик"
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *