Честваме 100 години от рождението на Павел Вежинов

|
Павел ВежиновВ навечерието на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов издателство „Сиела” пуска ново издание на романа „Бариерата”. Романът е публикуван за първи път през 1976 г., като е преиздаван през годините.
На 6 ноември се откриха Дните на творчеството на Павел Вежинов по случай 100- годишнината от рождението му. Открита е изложбата „Звездите над нас - Павел Вежинов. Документална изложба”.

На премиерата на романа „Нощем с белите коне“ на 13 ноември 2014 г. от 19,00 ч. в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде открита изложба, посветена на романа и неговите адаптации. За първи път на едно място ще бъдат събрани всички оригинални издания на романа през годините, както на български, така и на чужди езици. Акцент ще бъдат лични вещи на писателя, които ще напуснат за първи път семейния архив, както и оригинални негови портрети. Чрез изображения и текстове посетителите ще могат да научат любопитни факти и отзиви за романа „Нощем с белите коне“ и повестта „Бариерата“, както и за филмовите им адаптации.

Събитието е част от културната програма, организирана от Столична библиотека, съвместно с много институции и партньори в месеца на Павел Вежинов, която се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.
Киното е двуостро оръжие“ – изложба, посветена на романа „Нощем с белите коне“ и повестта „Бариерата“ от Павел Вежинов и филмовите им адаптации, ще се открие на 13 ноември в Столична библиотека, зала София. Изложбата продължава до 26 ноември.

Месец декември ще бъде месец на Павел Вежинов в книжарници „Сиела“.

Научете повече от страницата за почитатели на Павел Вежинов във фейсбук.

Подробности за събитията по повод честванията на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов ще откриете в раздел „Покани“.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *