Чучо Валдес пристига с “Афро-кубан месинджърс”

|
Латино-джаз легендата Чучо Валдес пристига у нас със своя състав "Афро-кубан месинджърс". Те ще превземат сцената на НДК на 9 април в 19,30 часа. На брилянтното пиано на Валдес пригласят Родни Иларза – ударни, перкусионистът Яролди Роблес, басисът Гастон Перелада и вокалистът Дрейзър Бомбале. Всички музиканти от състава пристигат директно от Куба и са готови да заредят публиката с латино и афро ритми.

Валдес е придружаван от своята съпруга Лорена, която е и негов личен мениджър. Световноизвестният латино-джаз пианист живее от няколко години в Испания, която се превърна в негова втора родина. Двамата с Лорена имат 7-годишен син, носещ името на бащата на Чучо, големия пианист на Куба - Бебо Валдес.

Само преди десетина дни, на 94-годишна възраст, Бебо Валдес–баща, напусна нашия свят, за да се пресели по-близо до ангелите. Той свири до последен дъх и бе един от прекрасните партньори на Чучо в концерти за две пиана.

Независимо от тъжното събитие, Чучо Валдес обеща на българските си почитатели една прекрасна латино вечер, като освен музика от последния си албум “Chucho`s steps” музикантите ще подберат и най-доброто от своето творчество. Валдес има особено топли чувства към България, която е посещавал няколко пъти преди повече от 25 години, и очаква с нетърпение срещите с българските си фенове и музиканти.

Чучо Валдес е латино джаз пианист номер едно в света. Има осем награди "Грами", три от които латино и още 10 номинации. Кубинската му кръв, произходът му от семейство на известни музиканти и уникалното му чувство за музика са в основата на неговия огромен успех. Със своето прекрасно творчество като композитор и с невероятната си изпълнителска техника той завладява сърцата на милиони хора по света.

Ценителите на хубавия джаз, на горещата кубинска музика, на брилянтните пиано изпълнения ще имат шанса да слушат на живо световната легенда, благодарение на продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“ и посолството на Кралство Испания.

Билети могат да се купят в системите на Ивентим, Тикетпро и в Билетния център на НДК.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *