Шест премиери на театрална школа “Ведна”

|
Театрална школа "Ведна" представя на сцената на театър "Възраждане" през месец юни шест пиеси за деца и възрастни, играни от младите актьори от всички възрастови групи. Тази година школата празнува своя 5-годишен рожден ден.
 
4 юни от 14 ч. и 12 юни от 14 ч.

БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА (спектакъл на група 8 – 10 години)

По Братя Грим

постановка: Милена Мавродинова и Красимира Методиеваучастват: Ралица, Михаела, Маги, Маргарита, Цвети, Карин, Станимира, Мартин, ПетърЕдна зимна вечер Белоснежка, Червенорозка и тяхната майка са посетени от странен гост.. Мечокът в първия момент наистина ги стряска, но малко по-късно момичетата вече си играят с него. Така ден след ден, добрият Мечо и веселите момичета стават приятели, той ги учи да стрелят с пушка, а Белоснежка като че ли се влюбва в красивите му очи… Тези негови очи, които никак не подхождат на свирепо животно.С настъпването на пролетта, обаче, Мечо изчезва и виновникът за всичко това е едно ужасно горско джудже, което може да прави магии. Момичетата, обаче, намират начин да се противопоставят на джуджето и да намерят своя приятел, който е бил омагьосан да броди като свиреп мечок, докато не срещне истинската любов.
 11 юни от 11 ч.

ЦАР ДРОЗДОБРАД (спектакъл на група 11 – 13 години)По Братя Грим

постановка: Красимира Методиеваучастват: Мария Йовева, Кристиян Ангелчев, Емануела Границка, Вероника Гложева, Викториия Ризова, Йоана Дамянова, Гергана Салапиева, Вяра Йовчева, Никол ВасилеваВ едно кралство живеела принцеса Ана, която заслужено си извоювала прозвището „алчната девица”. Принцесата била много красива и всеки ден идвали кандидати да искат ръката й, но Ана отпращала кандидатите си и взимала богатите им дарове. Не стига това, ами красавицата с остър език измисляла убидни думи за всеки благородник, дръзнал да я поиска.Един ден в двореца пристигнал принц Петер, заедно с двамата си шутове и, естествено, бил обиден от Ана, която го нарекла „царят на дроздовете”. Вместо да се разлюти, обаче, принцът се зарадвал, защото вече имал план.. С помощта на този план, който включва измислени призраци, още по-измислени просяци, разбойници, цигани и др. „алчната девица” трябва да се промени, да го обикне и да заживеят щастливи.Ще съумее ли принц Петер докрай да изиграе ролята си на просяк, или „синята му кръв” ще надделее? Защо и как любовта пламва в най-неочаквания момент и кой е най-много наказан за алчността си, ще разберете от спектакъла на театрална школа „ведна” на 11 юни от 11 часа в салона на театър „Възраждане”

 
12 юни от 11 ч.

ПЕПЕЛЯШКА (спектакъл на група 5 – 8 години)

По Братя Грим

постановка: Красимира Методиеваучастват: Боряна, Мия, Дари, Йоана, Никола, Ясен, Деси, Никол, Асен

Спектакълът „Пепеляшка” ще бъде дебют на сцената за голяма част от най-малката група на театрална школа „Ведна”. В позната на всички приказка за бедното момиче, което успява да отиде на бала на красивия принц и след доста перипетии да се омъжи за него, сме включили двама много забавни глашатаи, които помагат на принца да намери истинската любов.Естествено, Мащехата е лоша, едната доведена сестра на Пепеляшка, също е с ужасен нрав, но другата… Е, другата е толкова разсеяна, и отнесена, ужасно смешна, защото си губи всичко по пътя.
 
СПЕКТАКЛИ ЗА ВЪЗРАСТНИ:

7 юни от 19 ч. и 11 юни от 16 ч.

МАСКИ И КОСТЮМИ РАЗМЕНЕНИ

по мотиви от “С парадния костюм” на О.Хенрисценична адаптация: Айсел Карадайъ и Красимира Методиевапостановка: Ралица Бежан и Красимира МетодиеваУчастват:

Айсел Карадайъ, Мира Владимирова, Деница Василева, Лора Йовчева, Джейлан Карадайъ, Петър Несторов, Никола Шопов, Лора Стоева, Моника Ковачева, Емануела Границка, Никола Тонев, Румен Драганов, Цветан Колев, Ливия Чернева, Надя Русева, Йоанна Георгиева, Юлия КошаревскаМери има всичко родена е в богато семейство, ходи по приеми и балове, среща се с много и различни кандидати за ръката й... Но Мери иска нещо повече дегизирана с вехти дрехи, тя наблюдава безцелния живот на богатите, за да ги иронизира в романа си. Тауърс е нископлатен служител в архитектурно бюро, който обожава лукса и в една петъчна вечер той среща Мери и помежду им може би пламват чувства. Какво ще стане в бедната богата, кой харчи цели състояния за опиум и хазарт, как се свалят маските, ще стане ясно в първите минути на съботния ден, защото Тауърс има едно много специално петъчно правило...ДРАМАТУРГИЧЕН ДЕБЮТ НА АЙСЕЛ КАРАДАЙЪ 
10 и 11 юни от 19 ч.

ПЪРВИЯТ ОМЛЕТ СЛЕД ОНАЗИ СЛУЧКА

сценична адаптация: Мира Владимирова и Красимира Методиева

постановка: Ралица Бежан и Красимира МетодиеваУчастват:

Деница Христова, Никола Шопов, Ванина Ангелова, Мира Владимирова, Джейлан Карадайъ, Юлия Кошаревска, Айсел Карадайъ, Цветан Колев, Ливия Червева, Емануела Границка, Васил Недялков, Румен Драганов, Йоанна ГеоргиеваЗад сцената на трупа пътуващи актьори внасят мъж, смъртоносно ранен от диво животно. В този момент трупата дори не подозира как в съвсем скоро време болният ще промени взаимоотношенията и живота на всички. В тази студена зима в Америка героите ще преминат през неподозирани за тях обрати, ще преживеят неочакваните изненади на съдбата и ще преоткрият себе си. Ще помогне ли спонсорът на театралната трупа - лекар, непрактикуващ тази професия от дълго време - за излекуването на един непознат? Ще оздравее ли болният или гангрената и лошото време ще го преборят? Каква изненада се крие в миналото на съпругата на ранения? На какви жертви е готов човек в името на любовта и загубили ли сме напълно съпричастността и жертвоготовността си, обвивайки сърцата си в студената обвивка на безразличието? Каква е "онази случка" и ще горчи ли вкусът на първия омлет след нея...

ДРАМАТУРГИЧЕН ДЕБЮТ НА МИРА ВЛАДИМИРОВА 
12 юни от 16 и 19 ч.

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ЛЮБОВТА И ПАРИТЕпо мотиви от “Даровете на влъхвите” и “Бракът - точна наука” на О.Хенрисценична адаптация: Юлия Кошаревска и Мария Златовчина

постановка: Ралица Бежан и Красимира МетодиеваУчастват:

Юлия Кошаревска, Моника Ковачева, Цветан Колев, Петър Несторов, Мира Врадимирова, Надя Русева, Йоанна Георгиева, Паолина Стоянчева, Петър Несторов, Никола Шопов, Ванина Ангелова, Александра Лозанова, Павел Миланов, Васил Недялков, Румен ДрагановДаяна и Джеймс живеят бедно, но това не им пречи да са щастливи, защото много се обичат и в името на любовта си са готови да направят огромни жертви. На тяхната първа семейна Коледа те правят един на друг подаръци, които вече са им абсолютно ненужни, но които показват огромната сила на любовта... Десет години по-късно двамата продължават да се обичат, но във взаимоотношенията им се намесва братовчедът на Даяна Майкъл, който има амбициите да забогатее покрай една млада и наивна вдовица.Дали парите ще попречат на любовта или ще бъдат неин катализатор?
 

По материали на театрална школа "Ведна"Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *