Шинейд О’Конър допълва звездната карта на фестивала “Арена Музика”

|
"София Мюзик Ентърпрайсис" обявиха предстоящ концерт на вдъхновяващия глас на Ирландия Шинейд О’Конър (Sinead O’Connor), която идва за пръв път в България на 22 юни 2011 г. (сряда), в Зала 1 на НДК от 20 ч. Концертът е част от Х-то поредно издание на музикалния фестивал "Арена музика" 2011 и е включен в ежегодния Салон на изкуствата в НДК.
Билетите са вече в продажба на цени от 40 до 80 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на "Тикетпро", Билетен център НДК и музикалните магазини в страната.
Шинейд О’Конър е родена на 8 декември 1966 г. в Дъблин, Ирландия. Професионалната й музикална й кариера започва, когато тя среща барабаниста на популярната ирландска банда Tua Nua, който е съавтор на първия й хит "Take My Hand".

По време на едно изпълнение, О’Конър привлича вниманието на собствениците на малка лейбъл компания, които издават дебютния й албум "The Lion and the Cobra" през 1987 г. Той е приет изключително добре от критиката, която остава очарована от изразителния и силен глас на певицата, от дълбочината и емоционалността на песните й. Въпреки че те са очевидно некомерсиални в същината си, албумът се продава в 500 000 копия и става платинен.

Вторият албум на Шинейд О’Конър "I Do Not Want What I Haven`t Got, издаден през 1990 г. й донася световна слава. Хит сингълът "Nothing Compares 2 U", написан от Принс, изстрелва албума на върха на класациите на списание Билборд и донася на звездата номинация за най-добър албум, най-добра изпълнителка и най-добър алтернативен албум. Видеоклипът на песента печели награда на годината на MTV и О’Конър е обявена за артист на годината от списание "Ролинг Стоун".

През 2002 г., Шинейд издава албума "Sean Nos Nua", жизнена интерпретация на познати ирландски фолклорни песни, който е много добре приет от критиката и публиката. Албумът илюстрира за пореден път, че талантът на звездата е подплатен с голямо въображение и тя не се влияе просто от модните жанрове и течения. През 2003 г. следва "She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty", интересна комбинация от редки парчета и кавъри, примесени с изпълнения живо от улиците на Дъблин. Интересът на Шинейд към културата на растафарианите води до колекция от реге класики, под името "Throw Down Your Arms", издаден през 2005. Три години по-късно Шинейд О’Конър издава албума „Theology”, който претворява желанието й да дарява топлина и душевно спокойствие чрез музиката си.

Малко повече от двадесет години след издаването на първия й албум, който оставя трайна среда на съвременната поп сцена, Шинейд О’Конър продължава да радва и изненадва, да предизвиква и вдъхновява със изключителния си глас и енергията на музиката си. През май месец тази година предстои издаването на новия й албум "Home". Очакванията за него са повече от вдъхновяващи, а демо парчето "Reason With Me" носи привичната дълбочина и стил, характерни за звездата.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *