Ще слушаме Ричард Клайдерман и Мат Бианко

|
През новата 2010 година Кантус Фирмус подписа договори за концерти в България със световноизвестните изпълнители в света на популярната класическа и джаз музика Ричард Клайдерман и Мат Бианко. Събитията ще са част от Европейския музикален фестивал със съорганизиратори Класик ФМ и Джаз ФМ радио.

Концертът на Ричард Клайдерман ще се състои в София на 14 април 2010, в зала 1 на НДК, от 19:30 ч. с Класик ФМ М-Тел оркестър, а във Варна на 12 април 2010, в Двореца на културата и спорта, организиран от “Елит мюзик”. Билети се продават с промоция само през интернет портала: www.ticketsbg.com, на стойност от 30 до 70 лв.

Ричард Клайдерман е френски пианист, роден на 28 декември 1953 г. в Париж, Франция. Рожденото име на Клайдерман е Филип Паже. Той започва да свири на пиано на шест годишна възраст, като баща му е учител по пиано и негов преподавател. Приет е в Парижката консерватория в на 12 години, а четири години по-късно печели своя първи приз. Животът му се променя изцяло през 1976 година, след като записва първата си популярна мелодия – „Балада за Аделина”, композирана от френския музикален продуцент Пол дьо Сеневил. Песента става изключително успешна – продадена е в 22 милиона копия в 38 страни. Оттогава Клайдерман записва над 1 000 мелодии, като се счита, че той е сред най-успешните инструментални звукозаписни творци в света, с продадени 70 милиона албума в световен мащаб. Рекордът на Ричард Клайдерман е 200 концерта за 250 дни.


Концертът на Мат Бианко е на 16 април 2010, в зала 1 на НДК, от 19:30 ч. Легендите на британския джаз поп идват за първи път в България и ще представят новия си, успешен албум “Hifi Bossanova”, с вокалистката Хейзъл Сим. Албумът е вдъхновен от латино музиката.
Мат Бианко се появяват през 1983 и само две години по-късно печелят Европейската награда за най-добър сингъл “Yeh Yeh”, а през 1988 г. хитът им „Wap Bam Boogie” е определен за най-добър клубен трак. През по-голямата част от кариерата им, тяхната музика е свързана с денс, латино и фънк музиката. В началото на този век Мат Бианко издават албума „Rico” с музика, повлияна от кубинските ритми. Една част от записите са направени в студиото в Хавана, където са работили Вим Вендерс и Рай Кудър по проекта Buena Vista Social Club.

Повече подробности вижте на: www.cantusfirmus.bg & www.jazzfmbg.com
 

По материали на Кантус ФирмусКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *