Щурците тръгват на национално турне

|

Легендарната българска банда ще обиколи 10 града за 10 дни


Любимата на поколения българи група „Щурците” стартира на 4 юли 2007 г. националното си турне, което се осъществява с подкрепата на vivatel. Турнето се организира по повод 40-та годишнина от основаването на групата и за 10 дни ще премине през общо 10 града – Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив. Всички концерти на „Щурците” ще бъдат напълно безплатни и ще започват в 20:00 часа.
„За vivatel е удоволствие да подпомогне за организирането на националното турне на легендарната група. Радваме се, че успяхме да предоставим на меломаните в цяла България възможността да гледат на живо „Щурците” напълно безплатно”, заяви мениджърът немедийни комуникации на vivatel Лора Ханджиева. „Щастливи сме, че заедно с българската публика имаме възможност да отпразнуваме 40-годишнината от основаването на група „Щурците”. В тази връзка бих искал да благодаря на vivatel за това, че прие нашата покана и съдейства на групата да осъществи това национално турне. То ще се проведе под надслов „40 години Щурците, 40 години Фаворити” и ще зарадва почитателите на българския рок не само с техни любими парчета, но и с атрактивно сценично шоу”, сподели фронтменът на групата Кирил Маричков.
Името на турнето идва и от най-новия абонаментен план на организаторите vivatel Фаворити, който стартира от вчера и дава възможност на новите клиенти да говорят напълно безплатно с 5 свободно избрани vivatel номера.
„Щурците” е една от най-популярните български рок групи, създадена през 1967 г. През годините в „Щурците” се извършват няколко рокади, но от 1976 г. съставът на групата е Кирил Маричков, Петър Гюзелев, Георги Марков и Владимир Тотев. Oсвен станалите изключително популярни хитове като "Вкусът на времето", "Конникът", "XX век", "Рок в минало време" и "Клетва", в дискографията на „Щурците” присъства и песента "Бяла тишина", в изпълнение на Георги Минчев и удостоена с 1-ва награда на фестивала „Златния Орфей“. „Щурците" са продали най-много плочи в историята на родната рок музика и имат рекорден брой концерти - 2600 при препълнени зали.
 
Програма на турнето:
 
4 юли - Видин - Централен площад „Бдинци”
5 юли - Плевен - Централен площад „Възраждане”
6 юли - Велико Търново - Централен площад „Майка България”
7 юли - Русе - Площад „Централен”
8 юли - Шумен - Централен площад „Пикасо”
10 юли - Варна - Площада пред входа на Морската градина
11 юли - Бургас - Площада пред НБУ
12 юли - Сливен - Площад „Централен”
13 юли - Стара Загора - Площад „Централен”
14 юли - Пловдив - Площад „Централен”
 

По материали на vivatelКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *