“Ъпсурт” на сцената на Амфитеатъра – очаквано добра комбинация

|
“Ние сме известни - благодарете на Нейно величество Сцената” - с тези думи се обърнаха изпълнителите от “Ъпсурт” към феновете си, препълнили Амфитеатъра в Созопол на 3 септември.
Концертът на рап-групата продължи тазгодишното явление на “Аполония” - залите на всички събития от програмата да са препълнени. В началото публиката беше леко вяла, но с всяка следваща песен танцуващите хора между редовете се увеличаваха. На познати хитове от предишни албуми като “Чекай малко” и “Нон стоп” припяваха зрители от най-различни възрастови групи, въпреки че сред тях преобладаваха тийнейджъри и връстници на изпълнителите. След като на сцената излезе Белослава, за да изпее с групата “И твойта майка също”, феновете се раздвижиха и част от тях заобиколиха сцената, танцувайки и пеейки с изпълнителите. През цялото време “Ъпсурт” се стараеха да вдигнат адреналина на публиката, да я раздвижат с типичните си словесни закачки и подмятания. Освен безспорните си хитове представиха и песни от последния си, четвърти албум - “Quattro”. Разбира се, най-големият хит от албума и за вечерта бе “Три в едно - неочаквано добра комбинация”, който взриви Амфитеатъра, особено след като на сцената излезе Галя от дует “Каризма”. Феновете не оставиха групата да завърши вечерта с тази песен, а ги извикаха на бис. “Ще развалиме хубавия фестивал - повтаряха момчетата. - Ако догодина пак ни извикат, значи всичко е минало ОК”.
 
Белослава и Ъпсурт. Снимка © Мартин Митов

Интервю с “Ъпсурт”:


 
- Да започнем с два въпроса от последната ви песен. “Три в едно” или “Quattro” - на Галя й беше много приятно. А на вас?
- И на нас ни е много приятно.
 
- Вчера имаше концерт на талантите на БГ Радио. На всички тях им зададох един въпрос, който искам да задам и на вас - най-известната пиратска песен е “Йо-хо-хо и бутилка ром”. Пиратствате ли?
- Аз не умея да плувам, само с ром... За mp3-ките ли?
- Не, по принцип, за всичко?
- Е, най-много некое поп-че да уловим (смеят се).
 
- Когато ви светне зелената лампичка, Мариа или Хуана е за предпочитане като муза?
- Когато светне оранжевата лампичка е лошо, защото няма бензиностанция никога наоколо!
 
- В рапа текстовете са директни и без задръжки. Все пак ще ви попитам - вие романтици ли сте?
- Направо не знам какво да ти отговоря на този въпрос. Не, не сме...
 
- Можете ли да направите нещо от рода на free style свързано с вашето пребиваване тук?
- Не, но може би ще го споменем в някоя следваща песен. Ние не ги правим така песните си - на момента каквото ни дойде в главата, ние мислим повечко, не умеем free style да правим.
 
- Догодина ще чествате юбилей - 10 години от създаването на групата. С какво ще изненадате феновете си?
- Ще направим пред Дома на културата в Радомир концерт - безплатен, ще има огромен кетъринг, за момента не мога да издам повече подробности - нека това бъде една малка тайна за нашите почитатели.
 
Oще снимки от концерта можете да видите на страницата на Аполония.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *