Юлка спечели наградата на СБП за нова детска книга

|

Романът "Любими Попътечо" бе избран сред 81 ръкописа


Юлия Спиридонова - Юлка получи Наградата на Съюза на българските писатели за нова детска книга (ръкопис) с романа си "Любими Попътечо".
Наградата, която се състои от грамота и издаване на избрания ръкопис, бе оповестена на Осмия национален фестивал на детската книга в гр. Сливен (8-10 май, 2006 г.).
Конкурсът беше анонимен, без ограничение на жанр или възраст на участниците. Бяха получени 81 ръкописа с поезия, приказки, повести и романи за деца. Петчленното жури бе в състав: Николай Милчев (поет, носител на наградата на СБП за детско-юношеска поезия за 1995 г.), Мая Дългъчева (поетеса, автор на книги за деца), Христо Караславов (поет, писател, Секретар на СБП), както и шестокласниците Александър Трифонов и Ивайло Шишеджиев от 139 ОУ “Захарий Круша”, гр. София.
След приключване на журирането децата, които също пишат своя първи роман, помолиха да задържат ръкописа заради удоволствието да го препрочитат отново. Получиха обещание за лична среща с авторката, а след отпечатването на романа - подарък книга с автограф.
Юлия Спиридонова-Юлка е родена на 30 октомври 1972 г. в София, в семейството на художници. Работи като сценарист на свободна практика и геймрайтър. Има над 300 заснети сценария, излъчени по БНТ. Автор е на няколко куклени поредици за "Лека нощ, деца" и на седмичното тийн предаване на БНТ "Здравей" - за интернет и електронни игри. Автор на приказни поредици за деца (сп. "Родители") и на "Приказките на Юлка" (официалният сайт на БНТ). Има три издадени детски книги - "Гугулетата" (1999), "Приказки за Гугулета" (2000) и "Приключения с Джиго" (2003).
Очаквайте "Любими Попътечо" – фантастична приказка за доброто и злото, за пътечките, които всеки от нас преброжда в търсене на светлината и себе си.
 

По материали на СБП
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *