Юнски предложения от ИК “Бард”

|
Героите на "Гордост и предразсъдъци", ново изкушение от Даниел Стийл и вкусните тайни на крале и кралици са сред летните заглавия на издателството.

На 7 юни 2010 в поредицата "Фентъзи" излиза "Мъглороден - Последната империя", книга първа, от Брандън Сандърсън.

Мъглите властват нощем.
Денем светът принадлежи на лорд Владетеля...


Някога един герой се възправил, за да спаси света. Млад мъж със загадъчен произход отправил храбро предизвикателство към мрака, който се спускал над тази страна.
Но се провалил.
Хиляда години по-късно светът е пустиня от пепел и мъгли, управлявана от безсмъртен император, наричан лорд Владетеля. Всеки опит за съпротива завършва печално.
Но надеждата оцеляла. Надежда за края на империята и дори за гибелта на самия лорд Владетел. И ето че в наши дни един брилянтен ум подготвя ново въстание - такова, което зависи изцяло от неговата хитрост и необичайни способности и от помощта на невероятна героиня, дете на улицата, която трябва да овладее изкуството на аломантията, могъщата сила на Мъглородните.
Епично фентъзи, изтъкано от интриги, изненади и магични битки. “Последната империя” е само началото…
Цена 16.99 лв. Обем 656 стр.

Поредица "Непознатата история"
"Кралски удоволствия - Крале, кралици, секс и кухня" от Тоти Мартинес де Лесеа

Сексуалните успехи и провали на известни крале и кралици.
Неустоим коктейл от гастрономия и страст
Откакто свят светува властващите особи са се наслаждавали на властта и страстта - голи, облечени, в най-различни пози...
Книгата повдига завесите към спалните на десет властимащи лица от европейската история, известни със страстта си към плътските удоволствия. Сред тях са Месалина, Клавдий, Екатерина Велика, Наполеон... Авторката подправя забавлението с възбуждащи кулинарни рецепти и с щипка еротична поезия за вкус, тъй като сексът, кулинарията и лириката са три от съставките, които превръщат удоволствието в изкуство или изкуството в удоволствие.

Цена 10.99 лв. Обем 240 стр.

От 14 юни очакваме "Сбогом на предразсъдъците" от Колийн Маккълоу

За всички почитатели на Джейн Остин - двайсет години по-късно с героите на “Гордост и предразсъдъци
Читателите на „Гордост и предразсъдъци” ще си спомнят, че сестрите Бенет са пет. Сега, двайсет години по-късно, красавиците Елизабет, Джейн, Кити и Лидия са се отправили по различни пътища и всяка от тях се радва на различна репутация... но какво става с Мери? Мери тихо празнува свободата си, след като години наред се е грижила за болнавата си майка. Решава да напише книга. Надарена с повече решителност, отколкото опит, тя се отправя на път, но не само близките й са разтревожени за нея. Бракът може и да е последното, за което мисли, но какво ще се случи, когато срещне един забележителен мъж, чиито пламенни статии вбесяват силните на деня? А когато самата тя започне да задава подобни въпроси, огромна опасност ще почука на вратата й...

Цена 12,99 лв. Обем 400 стр.

Трилърът "Петимата велики воини" на Матю Райли - Добре дошли в лудницата! Веселбата започва!

Стягайте коланите и се дръжте здраво! Започва най-лудото приключение – „Петимата велики воини”. От пустините на Израел до блъсканите от цунами брегове на Япония, от степите на Монголия до най-загадъчния остров на земята – Матю Райли е завихрил главоломен екшън, в който изпреварва, задминава и оставя в пушилката след себе си такива майстори като Дан Браун, Джеймс Ролинс и Клайв Къслър...
Когато за последен път видяхме Джак Уест Младши, той падаше в бездънна пропаст и опитът му да спаси света от наближаващия Армагедон изглеждаше обречен.
Но надеждата още не е изгубена.
След изумително спасяване Джак се връща при верния си екип. Шеметната банда препуска с все сили по следите на прочутата Машина. Те откриват древен надпис, съдържащ стих за петима загадъчни, неназовани воини – най-големите исторически личности, чието познание ще бъде жизненоважно за разкриването на тайните на Машината и нейните отдавна изгубени Стълбове. Но древните са скрили добре тайните си, а всеки Стълб дарява с невероятна сила притежаващия го. Това привлича като мухи на мед лоши типове от цял свят...
Враговете са навсякъде, обратното броене до Страшния съд изтича и Джак и екипът му трябва да са бързи. Защото иначе ще открият какво представлява краят на света...
Цена 12.99 лв. Обем 400 стр.

Към края на месеца ни очаква още един трилър - "Книга на душите" от Глен Купър, автор на “Библиотеката на мъртвите”.
Една книга, изгубена в продължение на шест столетия, пази проклета тайна!
„Книга на душите” продължава действието година след събитията в „Библиотека на мъртвите”. Животът на агент Уил Пайпър е завинаги променен от изумителната тайна, която открива в секретната правителствена централа дълбоко под пустинята в Невада.
Принудителното му пенсиониране от ФБР е прекъснато, когато една отдавна изчезнала книга от библиотеката на мъртвите се появява на търг в Лондон. Бивши служители в Зона 51, наричащи се Клуб 2027, наемат Уил да им я осигури. Това е книгата, вдъхновила Шекспир и пророчествата на Нострадамус, и щом Уил се добере до нея, животът му няма да струва нищо – смъртната му присъда е заповед с първостепенна важност, спусната от най-високите кръгове на властта.
Защото в книгата има някои истини, които са твърде опасни, за да бъдат известни... Истини, свързани с бъдещето, световното господство... и края на всичко.

"Домът на надеждата" на Даниел Стийл

"Нейните романи са надежда! Всички четат Даниел Стийл!" - Ню Йорк Таймс
Лиз и Джак Съдърланд са изградили семейство и успешна адвокатска практика. Живеят щастливо в дома си на Хоуп стрийт край Сан Франциско. Но всичко това се разпада само за миг. И тази коледна сутрин започва както всяка друга. Но за Джак Съдърланд кратката работа, която трябва да свърши през празничния ден, завършва трагично. И Лиз внезапно се оказва сама. Покрусена.
Как да продължи да живее тя без съпруга си, партньора и най-добрия си приятел? Как може да тъгува, когато трябва да утешава петте си осиротели деца?!

„Дом на улица „Надежда” ни учи как да живеем, когато си мислим, че всичко е свършено. За очарователните малки чудеса и за вярата в големите чудеса. И преди всичко за надеждата.

28 юни 2010

Последното предложение от трилърите е "Оцеляващият" на Том Кейн

“Специалистът по злополуките” се завърна...

Семюъл Карвър причинява лоши злополуки на лоши хора. Той е много добър в своята работа. Но никой не е съвършен и една от жертвите му се спасява.
Светът е изправен пред нови сблъсъци, подхранвани от религиозен фанатизъм. В Русия признават, че не знаят, къде се намират сто малки „куфарни” атомни оръжия. В Афганистан и Косово заговорничат за обръщането на Запада в „правата” вяра. В Тексас един умиращ милионер бленува свой собствен Армагедон.
Карвър не може да направи нищо, за да ги спре.Той е бит и измъчван, оставен да умре. Обаче Самюъл Карвър е корав мъж и трудно може да бъде заличен...
В „Оцеляващият” светът на фактите се сблъсква с художествената измислица в трилър, който грабва.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *