Януарски предложения от “Бард”

|
"Вечер във Византия" на Ъруин Шоу и том втори на "Рама" в съавторство на Артър Кларк и Джентри Лий, са гвоздеите в януарската програма на ИК "Бард".

ВЕЧЕР ВЪВ ВИЗАНТИЯ - Ъруин Шоу

Почтени хора, крадци и сводници си дават среща в столицата на киното Кан

Поредното горещо лято в Кан и поредният филмов фестивал. Оцеляването на главния герой - четиридесет и осем годишния Джеси Крейг, е заложено на карта посред този крещящ карнавал.
Въздухът в Кан е наситен с упадък и провал. Не само във филмовата индустрия, но и в личната кариера на изключителния Джеси Крейг - дългогодишен продуцент, който пие твърде много и се разкъсва между изискванията на брокера си, коварната си съпруга, с която е в развод, и решението си да се завърне на сцената по нов начин. Магията на Кан, където фриволният стил, тежките парфюми и алкохолът размиват границата между реално и нереално, ще вдъхнови Джеси Крейг да режисира собствения си живот, без обаче да очаква аплодисменти.

Цена 11.99 лв. Обем 336 стр.
 
На 17 януари очаквайте в поредицата "Велики майстори на фентъзи и фантастика" РАМА, ТОМ ВТОРИ - Артър Кларк, Джентри Лий

Научната фантастика, променила погледа ни върху звездите и човека

Сър Артър Кларк (1917-2008) е смятан за най-великия автор на научна фантастика на всички времена. Написал e 100 книги и повече от 1000 разказа и есета в продължение на 60 години. Едни от най-популярните му романи са „Краят на детството”, „Една одисея в космоса през 2001-ва година“, „Среща с Рама” и „Фонтаните на рая”.
Творбите му дават идеите на много научни открития. Разказът му „Набери „Ф” за Франкенщайн” (1964) вдъхновява британския учен Тим Бърнърс-Лий да изобрети Световната мрежа WWW. За литературните си постижения Артър Кларк е награден с рицарско звание от кралица Елизабет Втора. Носител е на ордена на Британската империя.
Джентри Лий главен инженер на Управлението за изследване на Слънчевата система в Пасадена, Калифорния, а също писател, телевизионен продуцент, журналист, лектор и популяризатор на науката. В периода 1989-1994 написва в съавторство с Артър Кларк „Люлка”, „Рама II”, „Градината на Рама” и „Рама се разкрива".

ГРАДИНАТА НА РАМА
През двайсет и трети век в Слънчевата система пристига втори чуждоземен кораб. Този път Земята го очаква и наблюдава. Но всичките години на подготовка се оказват недостатъчни за хората да разрешат рамианските загадки. „Рама II” напуска Слънчевата система с трима човеци на борда – двама мъже и една жена. Пред тях е неизвестността на пътешествие, каквото не е преживяло нито едно човешко същество. А в неговия край вероятно се крие истината за „Рама”...

РАМА СЕ РАЗКРИВА
Екстремни обстоятелства принуждават хората на борда на чуждоземния кораб да заживеят заедно с октопаяците. Но експериментът на рамианите се е провалил и на „Рама III” избухва война между двете цивилизации. Хората трябва да решат дали създанията са техни врагове или съюзници.
В невероятното и изпълнено с изключителни ситуации приключение човекът стига до вселенски по мащаба си знания и прозрения за самия себе си, за Бога, и Космоса, като необятен общ дом на знанието и на любовта.

Сър Артър Кларк притежава най-поразителното въображение, намерило израз върху хартия!” Ню Йорк Таймс
Истински пророк на космическата ера... Артър Кларк е колос на научната фантастика.” - Ню Йоркър
976 стр., цена 24.95 лв.
 
До края на месеца по книжарниците можете да намерите и: "Аватарите на Шамбала" - А. Марианис, Н. Ковальова
Отговор на най-древната тайна на Земята

Аватарите съществуват не само в книгите и филмите! В зората на земната цивилизация пратеници на Космическия разум са дошли на Земята, за да помогнат на планетата ни да еволюира. Точно те, космическите Аватари, са основали на Земята древния център на Висшия разум Шамбала.
Всички книги за Шамбала поднасят единствено въпроси и загадки. Само в тази книга читателите ще намерят отговора на най-древната тайна на нашата планета! За загадъчното Бяло братство от Изтока разказват преки свидетели на уникалния феномен – ученици и съратници на Адептите на Шамбала. Кога, къде и как е възникнало легендарното братство на посветените във висшата мъдрост? С каква цел на нашата планета присъстват представители на Космическия разум? Кой се противопоставя на Архатите в тяхната просветителска дейност и какви пророчества за бъдещето на нашата цивилизация са предали те на света чрез своите служители?
496 стр., цена 13.99 лв.
 
ТУРИСТЪТ - Олен Стейнхауър
Първокласна!” - Лий Чайлд

Майло Уийвър е турист. Така наричат специалистите по черни операции на ЦРУ. Човек без дом и самоличност, той се сдобива със съпруга, дъщеря и жилище в Бруклин, опитвайки се да остави тайните и убийствата зад гърба си. Арестът на най-издирвания наемен убиец в света и убийството на колежка - близка приятелка на Майло - го принуждават да избяга от Управлението и да се върне към ролята си на турист, за да открие кой всъщност дърпа конците в цялата тази история и... да отърве кожата си.
В „Туристът” Олен Стейнхауър (номиниран два пъти за наградата „Едгар”) заплита сложна история на предателства и лъжи, в изключително напрегнатия роман, който напомня за майсторите на шпионския трилър като Лен Дейтън и Джон льо Каре, но в същото време е удивително модерен и издига жанра до нови висоти.
Превъзходен трилър, истинска класика!” - Нелсън Демил
496 стр., цена 12.99 лв.
 
На 24 януари в порецидата "Мистика и езотерика" ще излезе "Ванга - Огнената библия" от А. Марианис

С Ванга са свързани безброй неразрешени загадки. Тази книга ще ви запознае със светогледа на прочутата ясновидка и неговата близост с възгледите на индийските философи и Адепти на висшата, духовна йога, която Ванга нарича Огнената библия. Тази книга ще ви разкаже:
• вярва ли Ванга в превъплъщението и какво казва за собствения си предишен живот;
• как обяснява Ванга факта, че съдбата не може да се промени;
• какво казва българската сибила за извънземните и за общуването си с тях;
• как ще протече Апокалипсисът;
• ще има ли Трета световна война;
• какво да очаква светът;
• какво да правим, за да запазим здравето си в нашето сложно време;
• какво казва Ванга за мъртвите и за следсмъртното битие на съзнанието;
• как да сме щастливи и в какво е истинското щастие... и още много други неща.
Обем 224 стр.
 
Трета книга от сагата "Мъглороден" - ГЕРОЯТ НА ВРЕМЕТО с автор Брандън Сандърсън
"Изумителен финал! Сандърсън дръзко руши прегради!" - Пъблишърс Уикли

Убийството на лорд Владетеля слага край на Последната империя. Изглежда правилно – но дали е така? Защото сега, когато мъглите се завръщат и са много по-пагубни, когато зачестяват саждопадите и трусовете стават все по-мощни, Вин и Елънд започват да се съмняват. Преди много-много време на Гибелта – едно от древните същества, създали този свят – било обещано правото да го разруши. Сега, когато Вин е подмамена да я освободи при Кладенеца на Възнесението, Гибелта очевидно смята да осъществи замисъла си.
Заключителната част на трилогията изпълнява всички обещания, дадени в първите две книги. Разкриват се безброй тайни, обясняват се събития, заложени още в първите глави на серията, а изненадите и неочакваните обрати засипват читателя като фойерверк. Всичко това води до финал, който няма равен на себе си по дързост и оригиналност, финал, който ще ви накара да се почувствате, сякаш се пробуждате от невероятен сън.
 
На 31 януари ще излезе романът ЛАВИНА ОТ УБИЙСТВА от Колийн Маккълоу
12 убийства в един ден! Неразрешима мистерия пред капитан Делмонико

Колийн Маккълоу за пореден път доказва ненадминатия си талант със забележителното продължение на „Колекционерът на пеперуди”.
В един прекрасен ден в градчето Холоуман, където се намира престижният университет „Чъб” и гигантът „Корнукопия”, шефът на детективите капитан Кармайн Делмонико е притиснат от много по-неотложни задачи, отколкото да измисли име за малкия си син! В един ден са извършени дванайсет убийства и Делмонико е въвлечен в гротескна паяжина от тайни и лъжи.
С помощта на екипа си Делмонико се заема с на пръв поглед неразрешима мистерия. Убийствата са извършени по различни начини и изглежда, че нямат абсолютно нищо помежду си. Дело на един убиец ли са? По какъв начин убийството на Диди Хол, местна проститутка, е свързано със смъртта на майка и недъгавото й дете? Какво общо има студентът от „Чъб” Еван Пю с Дезмънд Скепс, шефа на „Корнукопия”? Сякаш дванайсетте убийства не са достатъчно предизвикателство! Скоро Кармайн е изправен пред тайнствения Одисей, шпионин, който предава тайните на „Корнукопия” на руснаците. Свързани ли са по някакъв начин убийствата и шпионажът?
Когато специален агент от ФБР Тед Кели се включва в разследването, става ясно, че залозите са много по-високи от очакваното, а неразрешените случаи са само част от лавината от убийства, хвърлила град Холоуман в паника…
 
Последното предложение за първия месец от новата година е трилърът ДЕСЕТАТА ЗАЛА на Глен Купър
Една „случайна” смърт следва друга... Някой е готов на всичко, за да запази загадката на десетата зала

Зад стар библиотечен шкаф в манастира Руак в провинциална Франция е открит средновековен ръкопис. Силно пострадал, той е изпратен в Париж за реставрация и специалистът по история на литературата Юг Пино започва да разчита зашеметяващия текст от 14. век. Ръкописът разказва невероятната история за изрисувана пещера и за скритите в нея тайни. Приложена е и примитивна карта, показваща местоположението на пещерата недалеч от манастира. Заинтригуван, Юг се обръща за помощ към археолога Люк Симар и двамата тръгват да търсят мястото.
Когато откриват огромната мрежа праисторически зали дълбоко в скалите, те осъзнават, че са се натъкнали на нещо изключително. А в самото дъно на лабиринта се намира най-изумителната зала точно както е описана от средновековния монах. Двамата организират експедиция с екип специалисти. Но когато започват да разбулват древните тайни на пещерата, Симар и Пино се озовават в центъра на опасна игра. Една „случайна” смърт следва друга. И сякаш някой е готов на всичко, за да запази загадката на десетата зала.
 

По материали на ИК "Бард"
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *