Японска трупа гостува с Шекспир в София

|
На 9 и 10 септември от 19 ч. в Учебния театър на НАТФИЗ японският театър „Du Sygne” ще представи „Перикъл” (Pericles, Prince of Tyre) от Уилям Шекспир под режисурата на Никълас Бартър. Представлението е на японски език със субтитри на английски. Входът е свободен.

От 1995 г. до днес трупата на Евро-японската театрална организация - театър „Du Sygne” с артистичен директор Сея Тамура, е посетила 21 държави, 32 града, 36 театъра с 15 различни постановки, сред които „Мадам дьо Сад” от Йокио Мишима, „Игра-Сън” от Август Стриндберг, „Магбед” от Йожен Йонеско, „Фауст” от Гьоте, както и Шекспировите „Юлий Цезар”, „Антоний и Клеопатра”, „Венецианският търговец”, „Отело”, „Троил и Кресида”, „Макбет”, „Много шум за нищо”, „Зимна приказка”, „Укротяване на опърничавата”, а сега гостува с „Перикъл”.

Трупата е посетила едни от най-големите театрални и културни столици в Европа. Гостуването им в България е в рамките на Инициативата „2009-а - година на приятелството между Япония и страните по течението на река Дунав”. Преди да дойдат в София, актьорите са играли „Перикъл” в Букурещ, Румъния. След представленията тук отлитат за Будапеща, а от там - за Виена.

Организатор на събитието е Euro-Japan Theatre Organization и Theatre du Sygne с финансовата подкрепа на Агенцията по култура на Япония, със съдействието на посолството на Япония в България и НАТФИЗ „Кр.Сарафов”.
 

По материали на НАТФИЗ „Кр.Сарафов”.Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *