Ясна е откриващата група на шоуто на Скорпиънс

|
Легендарните Скорпиънс, които очакваме на 25 октомври за последния им концерт в България, избраха родните рок ветерани Ахат да открият шоуто им на стадион „Академик-Плиска“ от 19 ч.

От трите предложения за съпорт от страна на организаторите, между които и една чуждестранна група, Скорпиънс избраха именно Ахат заради техния дългогодишен опит на родната и световна рок сцена.

През 90-те години Ахат стават една от първите рокбанди от своето поколение, свирили на Запад. В историята на групата влизат гастроли в Холандия, Русия, Чехия, Корея, Югославия, Австрия и др., както и множество мащабни национални турнета.

От 1998 г. насам, изпълнителите на емблематичния хит „Черната овца“ откриват лайфовете у нас на едни от най-големите имена в съвременната рок и метъл музика като Deep Purple, Whitesnake, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Iron Maiden и др.

Съвсем наскоро фронтменът на Ахат Звезди и издателство „Махалото“ представиха в книжарница „Хеликон“ българското издание на „Rock Your Life“, автобиографията на основателя на Скорпиънс Рудолф Шенкер, която е вече официално на българския книжен пазар.

Скорпиънс ще изнесат своя последен концерт у нас по покана на АРТ БГ и Z-Rock. Шоуто в София е спирка от световното турне на групата „Get Your Sting and Blackout World Tour“, с което легендарните немски рок музиканти се сбогуват със своите фенове и преустановяват концертната си дейност.

Ограничено количество билети за последния концерт на Scorpions на столичния стадион „Академик-Плиска“ от 19 ч все още могат да бъдат закупени от Билетен център НДК и в разпространителската мрежа на Eventim.
 

По материали на АРТ БГКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *