Ясни са финалистите в конкурса на Loop Elevation за непопулярна BG група

|
Приключи първият етап на конкурса за непопулярна група, която ще вземе участие на Loop Elevation. В рамките на един месец 312 групи и изпълнители от цяла България заявиха своето желание да участват на музикалното събитие заедно със звездите от Jamiroquai, 30 Seconds To Mars, Cypress Hill, Hurts, Stereo MC’s, Dog Eat Dog и др. Стилoвете, в които се изявяват най-много банди и изпълнители у нас, се оказаха пауър и хеви метъл.
Други предпочитани стилове от българските музиканти са ска и рага, които са призвание за близо 30% от кандидатите. Интересен е фактът, че в музикалното състезание нито един поп изпълнител не е изявил желание за участие. Въпреки че конкурсът е за българска група или изпълнител, заявки за участие бяха получени от Македония, Румъния, Италия и Русия. От всички участници организаторите избраха 10 имена, които ще се борят за място на сцените на фестивала. Това са:

1. Pornographic Monster
2. BGz
3. Da Small Tragoediaz
4. Вяра Попова
5. Funkaround
6. Der Hunds
7. Southwick
8. Macrophone
9. Regenkatzen
10. Balkan Scientist Dub Project


Десетте групи са стилово разностранни, като сред тях има джаз и фънк, алтърнатив, трип хоп и електронни формации. Подборът на кандидатите е изцяло съобразен с характера на фестивала и звездите от афиша.

Вторият етап на конкурса ще се проведе в понеделник, 16 май, от 20 часа в столичния бар Radio Café. В него членовете на останалите български банди – Остава, Tri O Five, Sepuko 6, Monyx и ODD Crew ще дадат своите гласове за един от 10-те финалисти. Освен участие на сцената на фестивала, победителят от конкурса ще има възможност да се изяви и в unplugged концерт, който ще бъде излъчен в програмата на най-новата българска музикална телевизия T-Rock TV.

Loop Elevation и Metropolis ще дадат още един шанс на българските артисти с конкурс за млади диджеи, който ще се проведе през май. Очаквайте повече информация за него съвсем скоро!
Билети за фестивала, който ще се проведе край Разлог на 24 и 25 юни, се продават в мрежата на Eventim и Ticketpro. Поради големият интерес и вече резервирани билети от гръцки и македонски туроператори, промоцията на двудневните билети ще продължи до 1 май. За повече информация посетете www.elevation.bg.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *