124 стихосбирки се съревновават във Втория национален конкурс за поезия „Христо Фотев”

|
97 поети от цялата страна със 124 стихосбирки се включиха във второто издание на Националния конкурс за поезия „Христо Фотев”, организиран от Община Бургас, Министерство на културата, Съюза на българските писатели и Сдружението на българските писатели.

Според регламента на конкурса, той се провежда на две години и приключва на рождения ден на Христо Фотев - 25 март. Авторът, определен за носител на Националната награда „Христо Фотев”, получава пластика от Съюза на българските писатели, парична премия в размер на 2000 лева и диплом от Община Бургас.

В първия национален конкурс за поезия „Христо Фотев” участваха 85 автора, което потвърди целта на организаторите той да бъде престижна инициатива с национална значимост.

На заседание на Организационния комитет, включващ представители на организаторите - Община Бургас, Министерство на културата, Съюза на българските писатели и Сдружението на българските писатели, писателските обединения в Бургас, издатели и регионална библиотека „П. Яворов”, бе сформирано журито, което ще определи носителят на наградата. То е в състав Соня Георгиева - председател на Комисията по култура в Общински съвет - Бургас, Митко Новков - представител на Сдружението на българските писатели, Георги Ингилизов - представител на Съюза на българските писатели, поетът Ваньо Вълчев и носителят на националната награда от първия конкурс Тома Бинчев.

Носителят на наградата от Втория национален конкурс за поезия „Христо Фотев” ще стане известен на 25 март.
 

По материали на Община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *