13-тото стъпало – влизане в изкуството

|
Една нова арт-галерия в Бургас, с “фаталното” за някои име “13-тото стъпало” отвори врати за почитателите на фотографията, изящните и приложни изкуства.
Тя се намира на ул.”Александровска “ 78 и наистина, за да стигне до нея човек, трябва да слезе по 13 стъпала.
Амбициозният проект е идея на тримата собственици Любомир Колдамов, Методи Иванов и Пламен Тодоров, които се надяват новата галерия да се превърне в място за нестандартните вдъхновения на творците желаещи да изразят себе си.

На 20 юли фотографската гилдия в морския град избра това пространство, за да подреди 37 фотографии на 24 автори от Бургас и страната. “Синьо” е озаглавена цялостната изложба. Това е четвъртата фотографска изложба, организирана от сдружението на бургаските фотографи – БФО /Бургаско фотографско общество/. Доц. Стефан Белишки, който е член на Асоциацията на реставраторите в България, пристигна специално за откриването. На изложбат присъстваха кметът на Община Бургас г-н Димитър Николов, общински съветници, интелектуалци и любители на фотографското изкуство.

Лятото е сезона когато морето и небето са наситени в най – ярки и различни нюанси на синьото. Синият цвят прави хората щастливи. Той е цвета на мечтите и вълшебствата. Може би затова имаше толкова млади и усмихнати зрители в изложбената зала. Представени са фотографии от България и остров Санторини в Гърция.

Бургазлии и гости на града могат да видят изложбата до края на юли.
 

Соня КехлибареваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *