15 българчета репетират усилено “Another Brick in the Wall”

|
Получихме следното съобщение: Остават броени дни до дългоочаквания концерт на Роджър Уотърс. Легендарният музикант ще представи за първи път у нас своето грандиозно шоу "The Wall". Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара. Тези цифри определено ще нараснат след тазгодишното европейско турне, което стартира на 18 юли в Холандия.

Във всяка страна, в която представя "The Wall", Роджър Уотърс кани 15 деца на сцената, които изпълняват с него класиката “Another Brick in the Wall”. Това ще се случи и у нас на концерта в София. Децата, подбрани от няколко столични училища от хореографа Живко Желязков, се подготвят за своето участие повече от месец. От началото на август репетициите продължават по няколко часа всеки ден. Това обаче не натоварва децата, които се справят повече от добре. Те вече са в предстартова треска и са много развълнувани от предстоящата си среща с Роджър Уотърс, който ще се снима с тях и ще им раздаде автографи.

Децата, които са на възраст от 7 до 14 години, се подготвят според инструкциите, подадени от мениджмънта на Уотърс. Изричното условие е те да не са професионални певци и танцьори, важна е тяхната емоция и как те я изразяват чрез участието си в шоуто.

Подготовката за дългоочаквания концерт вече тече с пълна сила у нас. В 150 тира е събрано цялото оборудване за шоуто. Част от тях са вече в София и в петък, 23 август започва изграждането на уникалната сцена, разположена в целия сектор Г на националния стадион, като работата по нея ще продължи до 30 август. На внушителната сцена ще бъде построена огромната Стена, висока цели 12 метра. Белите тухли в нея, на които ще се прожектира ефектната мултимедия, са направени от специален материал и всяка една тежи приблизително 5 кг. При пътуване всяка тухла се сгъва по определен начин така, че да стане плоска и всички се нареждат в специални палета.

Пуснатите на специална цена билети от 30 лв са вече изчерпани. Все още се намират билети на цени от 65 до 180 лв, които могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната и на www.ticketpro.bg

По материали на София Мюзик ЕнтерпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *