18 атрактивни концерта в програмата на Летни музикални празници 2010

|
18 атрактивни концерта са включени в програмата на Летни музикални празници 2010. Това лято бургаският фестивал на класическата музика ще продължи от 5 юли до 19 август. Той ще започне с концерт на композитора Ангел Заберски и неговия оркестър, и ще завърши с „Актьори по ноти” – концерт на Ицко Финци и Рашко Младенов, които освен с ролите си в киното и театъра, са известни и като добри музиканти.
Афишът на Летни музикални празници включва още заглавия като „Кармен”, „Турандот”, „Бал с маски”, „Аида”, „Прилепът” и др. Представленията ще бъдат дадени на няколко места – в Летен театър, залата и арт-центъра на Операта, Филхармонията. Отново в Бургас ще гостуват известни солисти от чужбина, както и най-добрите български оперни гласове.
Тези, както и други подробности около фестивала, съобщиха по време на пресконференция зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева и директорът на бургаското Оперно-филхармонично дружество Александър Текелиев. Обявени бяха цени на билетите от 10 лв., за пенсионери – 4 лв.
„Правим нещата напук на кризата. Фестивалът вече има своята вярна публика и ние ще продължим да му помагаме”, каза Йорданка Ананиева.
Александър Текелиев благодари на Община Бургас за подкрепата и обяви Летни музикални празници за най-престижната проява от този род в България. Той изрази мнение, че подобните фестивали на класическата музика в София, Варна и Русе в момента са далеч от мащабите на бургаския.
През 2010 г. Община Бургас подпомага организирането на Летни музикални празници със сумата от 38 000 лв. Според кмета Димитър Николов това е важно събитие от културния календар на Бургас, което допринася за славата му на фестивален град.
 

По материали на Община Бургас
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *