Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София 2013

|
Плакат за фестивалаЕвропейската комисия и фондация „Европейски екологичен фестивал” организират Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София 2013. В рамките на инициативата ще бъдат представени наградените филми от 8-ия Международен екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век“, който се проведе през месец септември тази година в град Кърджали. Прожекциите са с вход свободен и ще бъдат в периода 9 – 12 декември 2013 г., 17:00 – 19:00 ч. в Информационния център на Европейския съюз, улица "Раковски" 124, София.
Силните послания на филмите показват съществуващите екологични проблеми и техните непредвидими последици за живота и здравето на хората, биологичните видове и околната среда. Отличените продукции търсят и дават решения за преодоляването на екологичните заплахи в света, показват ни решителните действия на екологичните и правозащитни организации и още веднъж ни напомнят, че са необходими решителни съвместни действия на всички правителства и активната гражданска позиция на всеки един от нас.
Седмица на екологичните филми в София се организира поради големия интерес на столичната общественост и най-вече на младите хора към съвременни екологични филми от цял свят, които всяка година участват в Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”.
Не пропускайте отличените екологични филми на водещите европейски и световни филмови и телевизионни компании, независими продуценти и природозащитни организации, както и срещата с техните автори в София.
Разширената програма на Зелено кино 2013, включително анотациите на филмите може да намерите тук.

По материали на Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век“Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *