Сатиричният театър празнува Деня на шегата с изложба и представление

|
images (4)По повод първи април – денят на шегата – Сатиричният театър се включва в първото издание на Седмицата на карикатурата в София - Sofia Weektoon 2016.

Във фоайето на театъра се открива изложба с шаржове и карикатури на турския художник Халит Куртулмуш Айтослу. Псевдонимът му „Айтослу” идва от град Айтос, в който художникът е израснал. 46-годишният карикатурист е завършил Художественото училище за приложни изкуства в Сливен. След промените през 1991 година семейството му се премества в Бурса, Турция, където живее и в момента.

images (3)Преди няколко Халит Куртулмуш открива случайно карикатурата и я превръща в своя страст. Много от неговите шаржове са отличени с национални и международни награди. Любим предмет на неговите шеги са популярните лица от света на  шоубизнеса, политиката и спорта.

Освен член на ръководството на Организацията на анадолските карикатуристи, художникът е и посланик на Партията на Добрия хумор.

Изложбата ще продължи до края на месец май.

images 1

 

***


images 2

***


чаплин

В деня на шегата – първи април – Сатиричният театър е подготвил за вярната си публика комедията „Убийство в експреса” от Габор Гьоргеи. В него участват няколко поколения артисти на театъра. В главните роли ще видим Александра Сърчаджиева, Веселин Ранков,  Росица Александрова, Михаил Сървански, Ивайло Калоянчев.

По материали на Сатиричния театърКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *