Нина Николина представя видеоклипа към песента си “Яна”

|
Ника Николина представя "Яна" - радиосингъл и видеоклип. Песента "Яна" е в основата си македонска, народна песен, аранжиментът е на Мага._DSC2299 copyЕто какво сподели Нина Николина за проекта:

"Яна" е народна песен, много дълго търсена, премислена и изстрадана.

Тя е много стара и много пята, но неиздавана до момента в България. Откри я доц. д-р Веселка Тончева  - фолклорист. Песента се е пресявала, като песъчинка, оваляна от вълните стотици години . Това беше предизвикателството за нас - как да запазим формата и как да я направим да звучи съвременно.​

Видеоклипът  е по идея на Георги Тошев, но реализиран от известния фотограф Павел Червенков, който дебютира като режисьор и оператор.

Идеята за клипа към песента "Яна" е да бъде фотографски – в градска , по-скоро условна среда. Всяка песен с народен текст, има сюжет. В „Яна”искахме да избягаме от сюжета, разказа. За нас беше важно усещането, настроението на песента, ритъма. Това е клип на усещането, без претенции, който не отнема настроението на песента, а го допълва...

Всъщност това е видеореализация на приятели, които споделят един вкус - Павел Червенков (окото и камерата), Илиян Диков (монтаж) , Цвети Христова (грим),  Георги Тошев (идеи), Мага (аранжимент) и аз - всичко плюс актриса и кетъринг.

Нина Николина ​

Яна 

Музика – народна

Текст – народен 

Аранжимент – Магомед Алиев – Мага

Музикален продуцент – Мага

Видеоклипът е по идея на Георги Тошев

Реализация – режисьор и оператор Павел Червенков

Продуцент – Нина Николина 

www.nina-nikolina.com

 

По материали на АБАКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *