59 изпълнители ще участват на фестивала Елевейшън

|
Новите български групи, които ще вземат участие във фестивала Елевейшън, са три: The Barbarones, които спечелиха конкурса, Rebelites, които са на второ място, и Bzd, които спечелиха гласуването на публиката в интернет. Победителите от миналата година, Der Hunds, които не успяхме да чуем тогава, ще се включат в третия фестивален ден.
Партито започва от 18 ч. на 22 юни на военна авиобаза „Доброславци” близо до София, с обещание за много емоции. За откриващата вечер на диджей сцената и българската сцена ще има артисти до изгрев слънце.
Вторият ден отваря вратите си за нас в 11,30 ч., а шоуто започва в 14,45 ч. с The Barbarones на главната сцена; след тях да се готвят Гравити Ко., Чамбао (Chambao), Кошийн (Kosheen), Паров Стелар (Parov Stelar) и Груув Армада (Groove Armada) (DJ set). Финалът на главната сцена тържествено ще сложи Фетбой Слим (Fatboy Slim), за когото организаторите издадоха, че е подготвил невероятен сценичен спектакъл с осветление и всичко останало, както си му е редът.
На 24 юни вратите отварят в 12 ч. и първи забиват Der Hunds. Същия ден ще чуем канадците от Уок оф ди Ърт (Walk Off the Earth) (онези петимата с едната китара), Ннека (Nneka), Шон Пол (Sean Paul), който в момента е на меден месец, така че се надяваме, че ще бъде в добро настроение, и разбира се - Ерика Баду (Erykah Badu). Това е вечерта и на момчетата от Cypress Hill, които удържаха на миналогодишното си обещание и това лято ще могат да срещнат българските си фенове.
Разбира се, паралелно с всички тези чудесни артисти ще ни забавляват и изпълнителите от диджей сцената и българската сцена. На диджей сцената партитата ще продължат до към 6 часа.
Освен музика, фестивалът и тази година е предвидил зона за забавления. На нея ще има демонстрации от скейтъри и байкъри, както и малко по-нетрадиционни забавления като бой с торти и баня на открито с парти пяна.
Новото и вълнуващото е създаването на специална арт зона, в която ще има боди арт, цирк, продуктов дизайн от FUNKT, графити, кинетична скулптура и щандове с ръчно изработени неща, част от които ще се продават с благотворителна цел. Тази година Елевейшън подкрепя две социални каузи - за изоставените деца и срещу трафика на хора.
За децата на меломаните ще има специално обособена зона, в която ще има спортни съоръжения за деца, както и целодневни творчески работилници.
Във военната авиобаза е предвидено и място за къмпинг - фестивалните посетители ще са първите хора, на които е позволено да пренощуват там. Цената му за цялото събитие е 15 лв.
От София до фестивалното място и обратно може да се стигне с автобуси 29 и 30, както и с колите на Yellow Taxi, които правят курсове от НДК и Храм-паметник „Александър Невски” и обратно за 15 лв. в едната посока. За дошлите с личен автомобил ще има просторен паркинг, а има и инициатива да се стигне дотам с велосипеди. Организаторите казаха, че те самите не биха го направили, но приветстват всеки, който би се навил - осигурен е и велопаркинг.
Ще има възможност и за достъп на хора с увреждания, като те е добре да се свържат с организаторите на фестивала предварително - до 10 юни.
Тридневните фестивални билети са на цена от 99 лв. и се разпространяват в мрежата на Eventim.
Ако трябва да си говорим в цифри, става въпрос за 59 артисти („60 ни се видяха много!”), три дни, три сцени, 10 бара, две места за храна, 6 пункта за обмяна на фестивални пари и 50 декара паркинг. От БАН са обещали чудесно време за тогава, така че можем само да очакваме 22 юни с нетърпение.
 

Десислава Гичева
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *