Asia идват у нас в оригиналния си състав

|
Прогресив рок величията от "Ейша" (Asia) идват на 22 март 2009 г. в Зала 1 на НДК по покана на Болкан Ентертейнмент и Z-Rock.
Супер групата стартира европейското си турне от София и то в оригинален състав, а именно:
Джон Уетън (роден на 12 юни 1949 г.)– вокали, бас, китари – от късните 1960 е член на прогресив рок банди като Mogul Thrash, Family, King Crimson, Roxy Music/Bryan Ferry band, Uriah Heep, UK и Wishbone Ash.

Джоф Даунс (роден на 25 август 1952 г.) – кийборд – свирил с групите Yes и The Buggles.

Стивън Джеймс Хауи (роден на 8 април 1947 г.) – китари – свирил с прогресив иконите Yes, като идва на мястото на Питър Банкс през 1970 г., както и с The Syndicats, Bodast, Tomorrow, плюс има и над 10 солови албума.

Карл Палмър (роден на 20 март 1950 г.) – барабани, перкусии – един от най-уважаваните и влиятелни рок барабанисти за всички времена, ветеран от банди като Crazy World of Arthur Brown, Atomic Rooster, Emerson, Lake & Palmer. Работил е също и с Майк Олдфийлд.


През 1981 г. Хауи (от Yes), Джон Уетън (от King Crimson), Карл Палмър (от Emerson, Lake and Palmer) и Джоф Даунс (от The Buggles) се събират в супер групата "Ейша".
През 1982 дебютният и едноименен албум на "Ейша" - "Asia", продава няколко милиона копия, носи световна слава на и без друго известните рокаджии и става албум номер 1 на годината според списание "Билборд".
Прогресив рок иконите стартират евро тура си с датата в София. На своя първи концерт в България те ще представят на родната публика своя последен албум "Phoenix", както и ще забият някои вечни класики от репертоара не само на "Ейша", но и от тези на Yes, King Crimson, The Buggles и Emerson, Lake & Palmer.
Билетите за концерта са на цени от 30 до 60 лв. в билетния център на НДК и мрежата на ticketstream.bg, както и на касите им в цялата страна, включително във верига магазини Office 1 Super Store и касите на М-Тел. Продажбата на билети стартира на 16 януари (този петък).
 

По материали на Вирджиния рекърдсКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *