Cирк дьо Солей – модерната градска приказка и нейните герои

|
Грандиозният спектакъл разказва модерната приказка, използвайки 180 тона техника и технически екип от 300 души. Световноизвестният "Сирк дьо Солей", който идва в България от 3 до 5 февруари, ще представи най-новото си представление - модерната градска приказка „Saltimbanco”. Вдъхновението на създателите на спектакъла е живота в мегаполиса и неговите жители.
Спектакълът разказва историите на различни колоритни жители на големия град. Чрез музика, светлини, сценография и извънземна акробатика различните истории се обединяват в поразяваща въображението феерична приказка. Публиката е предизвикана да насити сетивата си до краен предел и да съпреживее всяка една от уникално поднесените истории.
Гид в градската джунгла на „Saltimbanco” е Красавицата (La Belle) – красива, загадъчна и мистична, тя омайва и омагьосва, води към нови преживявания. Eзикът й е универсален, a песента й отразява атмосферата на „Saltimbanco”.
Неин помощник е Детето - „Създадохме този герой, защото детето живее във всеки от нас. Понякога просто имаме нужда да ни се припомни, че то все още е вътре в нас. Всеки има нужда да пуска на свобода детето в себе си и „Saltimbanco” ни помага да на правим именно това” – казва Гай Лалиберте, създател и режисьор на спектакъла.
В своето пътешествие през различните истории Красавицата и Детето не са сами, те са закриляни от Кавалерите. Те са спокойни и ведри, нежни закрилници, могат да удрят с голяма сила, ако се наложи да защитят себе си или някой по-уязвим от тях. Със своите фенери те осветяват пътя през света на „Saltimbanco”.
И когато публиката си мисли, че е видяла наистина всичко, се появят Бароковите герои. Те са предизвикателни, бунтовни и експлозивни. Появяват се само за да празнуват, те са екстремни личности и свободни духове.
Приказката „Saltimbanco” се осъществява с помощта на изключителна техника:
- Целият товар на продукцията е 180 тона, която идва в България с 15 тира;
- Сцената е дълга 34 метра и е широка 20 метра.
- Подпорите, на които са окачени акробатичната част, осветителните елементи и рингът, са високи повече от 183 метра.
Публиката ще има възможност да се наслади на акробатични номера с трапец и бънджи. Тези съоръжения са закрепени на 14 метра височина над сцената. Сирк дьо Солей е единственият цирк, който представя тези изключително зрелищни и опасни номера от такава голяма височина.
За техническата поддръжка и безопасността на артистите се грижи екип от 300 души, като около половината от тях се наемат на местно ниво за всеки град, в който гостува спектакълът.
Дати и часове на спектакъла в София:
- 3 февруари 2012 (петък) - 20:00 часа
- 4 февруари 2012 (събота) - 16:00 часа и 20:00 часа
- 5 февруари 2012 (неделя) - 14:00 часа и 18:00 часа

Билети за спектакъла могат да бъдат за купени от:
• касата на Тикетпро в билетен център ндк
• касата на „Арена Армеец София”
• онлайн на сайта на Ticketpro, www.ticketpro.bg
• касите на Тикетпро България и неговите партньори
 

По материали на София Мюзик Ентърпрайсис
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *