Facebook в забавни правила

|
В късния юлски горещ следобед в петък, Максим Бехар представи за първи път в Бургас и в книжарница “ Хеликон” новата си книга “111 правила във Facebook”. Защо точно 111-попитаха автора. “Защото 100 е скучно число, хубаво е да бъдеш първи, но три пъти е още по- добре”- бе отговорът.
Пред многолюдна публика, той също сподели, че 40 000 българи ползват Facebook. Общуват директно, споделят мисли, разменят снимки и видео клипове, влюбват се и се разлюбват с една дума активно комуникират. Започнал е да пише правилата случайно и след възторжената реакцията на неговите приятели той продължил. Оставил е мислите си точно така както са се раждали спонтанно всяка сутрин, независимо в кой град или държава се е намирал. Пишел ги е на английски, основния език на Facebook. Малък джобен формат книга, двуезична, прекрасно полиграфически изпълнена от издателство “Сиела”, тя е забавно четиво даже и когато човек пътува в самолет или просто иска да релаксира. Авторът сподели още, че е бил изненадан, когато 10-годишно момченце е поискало автограф.
Целият живот на Максим Бехар е свързан с комуникациите и журналистиката. Гост на срещата беше и писателят Недялко Йорданов, журналисти, приятели, читатели на интересните четива.
Ето някои правила: “Всеки проблем е само едно предизвикателство да го разрешиш, нищо повече”, “Помни, че другите четат мислите ти и често го правят погрешно”, “Никога не прави компромис с две неща: със здравето си и достойнството си”, “Чети книги, гледай филми и веднага разкажи на целия свят за тях”, “Когато се колебаеш дали да похарчиш пари, представи си колко ще струват те след шест месеца”.
Тиражът на книгата вече е изчерпан и се очаква нова допечатка.
 

Соня КехлибареваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *