God Blues You!

|
Форумът на некомерсиалната музика от делтата на Мисисипи ще е на 4 и 5 март в културен дом “Средец” (бивш “Лиляна Димитрова”). Събитието ще отбележи и символичното сключване на примирие между блус и рокмузиканти.
За първи път представители на двата жанра ще се качат на една сцена, след като те официално си обявиха война още преди 4 години. Поводът беше начина по който се използва баскитарата. Направили сме нещо уникално, събрахме накуп великолепни групи като - Амалия, Бараби Блус Бенд, Васко Кръпката, Камен Кацата, Динамитър Блус Бенд, Три и половина, Boxer bаnd, Гана и приятели, Каскадьори, Дари & Co, обяви Ивайло Кицов – традиционен водещ на блусфеста и главен редактор намузикалното списание “Ритъм”. Ще има рокендблус до дъно, направи каламбур той със заглавието на класическото си вече радиопредаване “Блус до дъно”. В символ на родството между рока и блуса ще се превърне Георги Мархолев. Първия ден той ще открие купона заедно с “Мархолев бенд” а на финала ще забие с популярната от Празниците на изкуствата “Аполония” - “Дърти Пърчис”.
Най-евтината бира в столицата ще се лее на “TRIBUTE TO KLIMBO”, обещават организаторите. Цената на студената наливна бира е закована на 80 стотинки за ½ литър!
Заповядайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *