Helloween отново в България

|
Немската рок група “Helloween” ще изнесе за втори път концерт в България.
Датата е 29 януари, мястото - Зимният дворец в София, а организатори на събитието са “Жокер медиа”. Концертът е по повод "Keeper Of The Seven Keys - The Legacy" - новият двоен албум на Helloween. Билети за концерта можете да намерите на касите на НДК, в Ticketstream, съответно и в магазини Ориндж, Мюзик Фешън, Бордшоп и На Тъмно. Цената за предвидливите е 16 лева, а в деня на концерта билетът ще струва с 4 лв. повече. Според официалния сайт на българската прогресив-метъл формация Pantommind, тя ще бъде подгряваща група.
Helloween започват своята история в началото на 80-те като обединение на членовете на две хамбургски групи - Iron Fist и Powerfool. Първата формация се управлява с твърда ръка от Michael Weikath (китара) и Markus Grosskopf (бас), които имат ясен план-стратегия за развитието на новата група. И затова, само 2 години след събирането на групата, вече има подписан договор, по силата на който бързо излиза EP, а скоро след това и първият албум "Walls Of Jericho". Веднага след него идват и "Keeper Of The Seven Keys" Part I и Part II, които продават само в Германия над 250 000 копия. Това наистина катапултира групата във висините не само в родината, но и в цяла Европа, Америка и Япония. Следват 17 години живот на върха и и поредица от албуми, които милиони притежават.
Днешният състав на Helloween се състои от Andi Deris (вокали), Michael Weikath (китара), Markus Grosskopf (бас), Sascha Gerstner (китара) и новото попълнение Dani Loeble (ex-Rawhead Rexx, барабани). Групата твърди, че това е най-силната формула за успех. Въпреки че неведнъж са били обявявани за мъртви от световните музикални медии, Helloween всеки път отново са се изкачвали на гребена на вълната.
 

По материали на Жокер Медиа
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *