LaText представят трети сингъл с концерт, изложба, видео пърформанс и специален гост от САЩ

|
Ла Текст. Снимка - Владислав ХристовГрупата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст” представя третия си сингъл „Париж” със специално събитие на 14 юни от 19,30 ч. в столичния клуб Neu!Berlin.

Изненадите, които бандата е подготвила за концерта, са много. LaText за първи път ще свирят полуакустично – с перкусии вместо барабани, а към групата ще се присъедини дуото Мери Адам и Мартина Панайотова (Fаmme Fatal Situation), които ще представят специална видео мултимедия по време на живото изпълнение на „Париж“.

Концертите на „ЛаТекст” са Spoken Word пърформанси, в които деликатността на поезията е съчетана със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. В тях стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

На сцената на Neu!Berlin в петък специален гост ще бъде и известният хайку-поет и автор на хайку-романи проф. Дейвид Ланю от Ню Орлиънз, който не само ще представи поезията си с бандата, но вероятно ще се прояви и в непознато досега амплоа като изсвири и изпее свои собствени парчета.

Традиционно преди и след свиренето на живо в клуба ще звучи специалната музикална селекция – поредица от концептуални DJ сетове от членовете на LaText Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани, перкусии).

Събитието ще съвпадне и с официалното закриване на изложбата Automatons с рисунки, вдъхновени от steampunk вълната, на младата художничка Силвия Или Ева.

Както и първите два, „Любовна херостратегия“ и „Само”, третият сингъл на LaText - „Париж“ – е записан в студиата Ecomonic и Fulluna Studio и смесен и мастериран от Ангел Пенчев – Ачо (ex-Клас).

Клуб Neu!Berlin е в София, на улица „Султан тепе” 18. Входът е 4 лева.

Още за групата на:
http://latext.eu/
http://www.facebook.com/LaTextBg


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *