LaText с дебютен сингъл и концерт

|

Литературната рок група представя дебютния си сингъл „Любовна херостратегия “ със специален концерт с гости и приятели 


LaText са готови с дебютния си сингъл „Любовна херостратегия“, който ще представят на 4 април от 20 ч. в софийския клуб Maze, ул. „Христо Белчев“ 1 със специален концерт по повод първата си годишнина.

Парчето, записано в Ecomonic и Fulluna Studio и смесено и мастерирано от Ангел Пенчев – Ачо (ex-Клас), е в типичния за групата стил, съчетаващ деликатността на поезията със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. Освен „Любовна херостратегия“ ще прозвучат и най-новите композиции на четворката - „Офталмология на отсъствието“ и „Париж“, както и вече познатият им репертоар, но в нови аранжименти и със специални гости!Заедно с LaText на сцената ще бъдат поетите Емануил А. Видински, Камелия Спасова и Иван Ланджев, китаристът Георги Георгиев от група „Остава“, както и румънският поет и пърформър Петер Шрагер. 

Концертите на LaText са Spoken Word пърформанси, в които стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

LaText  са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани) .

До момента групата е осъществила множество самостоятелни концерти, както и участия  на няколко музикални, театрални и литературни фестивала - пловдивския „Улица Отец Паисий“, „Седмици на четенето“ в София, Малък сезон на ТР „Сфумато“, „София диша“, „София: Поетики“, „Поетични струни“ в Харманли и на фестивала „Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев“.

Входът за концерта е свободен!

„Любовна херостратегия“ е на:
https://www.youtube.com/watch?v=OEPvr9gB5sw

https://soundcloud.com/latext_official/veatpltovasq

LaText са на:  

http://latext.eu

https://www.facebook.com/LaTextBg


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *