Mo’ Horizons пристигат в България за четвъртото издание на фестивала Vola Open Air

|

Ralf DroesemeyerНа 19 юли, специално за четвъртото издание на фестивала Vola Open Air, у нас се завръщат култовите Mo’ Horizons. Заредени с безкрайна енергия и слънчево настроение, те отдавна са се превърнаха в институция за всички купонджии. На Околчица ще чуем уникалната им смесица от латино, електро, фънк и соул, поднесена от основателя на групата Ralf Droesemeyer в комбинация с българския перкусионист Стоян Роянов - Я-Я.


Сред гостите на Vola Open Air ще е и триото на Таралежков, в което освен бургаският „поет с китара” или както самият той се определя софт пънкар, се включва и Bggz Rubbit (китара и бек-вокали) и Невен Кидеров (перкусии, хармоника и бек-вокали). Името на Таралежков първо нашумя с режисьорско признание и първа награда от Международния фестивал за късометражно кино Балчик 2004 за документалния му филм “Бургас на Таралежков“. Същата година той съчета и музикалния с режисьорския си талант в общ продукт. Документалната си лента „Лешпер комерс” той озвучи със саундтрак от собствените си парчета – „Водка Ахелой”, „И толкоз” и „Аре, аре на море”.

Таралежков

Преди фестивала, от 21 до 23 юни, организаторите на Vola Open Air ще подкрепят провеждането на работилница на тема "Аз, света около мен и моето място в него" в рамките на проекта – младежка инициатива „Северозападни младежки акции”. Работилницата цели да отключи креативността на участниците, с помощта на ролеви и социометрични игри, споделяне чрез игра, улични акции. Целите на работилницата включват още провокирането на дебат, чиито резултати да бъдат представени пред местните общински власти и местния бизнес на специално организирана за целта кръгла маса – 01.07.2013 г., с цел бъдещи съвместни инициативи и дейности. Проектът "Северозападни младежки акции" се осъщестява с финансовата подкрепа на програмата на ЕК "Младежта в действие", администрирана у нас от НЦЕМПИ.

Двудневни билети за фестивала Vola Open Air 2013 са вече пуснати в мрежата на Eventim, на цена от 20 лв. За допълнителна информация за участници, програма и детайли, следете страница на фестивала във Facebook на: www.facebook.com/VolaOpenAirFestival


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *