N.O.H.A. омагьосаха Созопол

|
След като повишиха градуса на лятното настроение във Варна и Несебър, на 31 август N.O.H.A. зарадваха и почитателите си в Созопол. Концертът в морския град бе предпоследната спирка от турнето, което завършва днес в Лозенец.
Поради големият интерес събитието бе преместено на градския стадион и започна по-рано. Първи на сцената излязоха DJ Phoenix и DJ Skiller, които се справиха повече от добре с подгряването на публиката. Завидните бийтбокс умения на DJ Skiller явно са впечатлили и музикантите, които вече заявиха желанието си да си партнират с него и по време на други турнета.
Около полунощ зазвуча откриващото "No Es Perfecta", след като под светлините на прожекторите местата си бяха заели Филип Ноха (саксофон), Тобиас Белкер (барабани), Тим Рашид (бас) и Джош Айкенберг (клавири). Вокалите, разбира се, владееше неповторимата Минерва Диас Перез. За второто парче - "More Pepper" - към нея се присъедини и Ем Си Шеви, за да не оставят публиката да си почине и за миг по време на продължилото над час и половина шоу.
Случилото се в Созопол може да се опише най-добре с думата "забавление". Като показаха, че са безупречни музиканти, N.O.H.A. разпръскваха и огромни вълни добро настроение. Феновете знаеха много добре какво правят на стадиона и още от самото начало бяха на вълната на шестимата на сцената, като се забавляваха и танцуваха в непринудената атмосфера под звездното небе. Групата вече беше разбрала, че текстовете на парчетата се знаят от публиката и Минерва неколкократно подаваше микрофона от ръба на сцената - и не остана разочарована. В сетлиста присъстваха хитове като "The Base From Above", "Dive In Your Life" и "Tu Cafe", екзотичното "Balkan Hot-Step" и чисто новото "Boom". Уникалната смесица от латино ритми, дръм-енд-бейс, бийтбокс и електрик джаз, подплътена от "живи" барабани и клавири, мекия тон на контрабас и характерния глас на саксофона, от която се извисяват вокалите на Минерва и Шеви, покори всички.
След последното парче - "Gipsy Valley" - групата се сбогува с феновете, но не за дълго - с подобаващо количество шум те я върнаха обратно, за да покаже Минерва бийтбокс уменията си. Бисът се казваше "Pijama" - много тематично за часа на денонощието, а на изпроводяк бандата топло благодари на публиката и обеща нови бъдещи срещи.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *