Noise of Human Art – Музика, която докосва душата

|
“Посветените” в тайната на делото N.O.H.A. си дадоха среща на първия и единствен засега концерт на групата в София. Събитието се състоя се на 22.11 (събота) в парти център „4-ти километър”.
Събралите се успяха да чуят на “живо” уникалните, звуци които може да роди човешкото изкуство. С живата, туптяща с цялата си сила характерна клубна смес от breakbeats, drum & bass, electric jazz и pop музика, N.O.H.A. изпълниха предконцертното си обещание да „взривят” жадната за приключение публика.

Също както и музиката, която създават, изпълнителите на култовото “Tu Café” са съвкупност от странници. Испанката Minerva Diaz Perez е сърцето на групата. Впечатлява публиката с невероятните си вокали, несравнима дълбочина и уникална атмосфера, която лъха от всяко нейно изпълнение. Причини от технически характер я принудиха да демонстрира неподозирани бийт бокс-ер способности. МС Chevy е душата и мотора на N.O.H.A. изпълненията. Ню йоркския диджей впечатлява с енергичността и динамиката, които допълват прекрасно испанския жар. Роденият в Прага саксофонист Philip Noha и германецът Jochen Eickenberg (клавири) са не само великолепни музиканти, но и продуценти и създатели на този интернационален колектив. За лайв пърформансите към тези уникати се присъединяват Tim Rashid (бас) и Tobias Belker (ударни), допринасящи за тоталния размазващ лайф демонстриран от N.O.H.A.

За подгряването на публиката в София се погрижиха бандата на Kosta Kostov (balkanXpress) и Kompott, чието представяне се изгуби в експлозията N.O.H.A.

За срещата с N.O.H.A. виновници са не по-малко колоритните Feelme Crew, които поставят началото на поредица сбирки наречени TEREN. Целта на организаторите на този род събития е да запознават нашата публика със съвременната стойностна, подбрана, модерна, революционна, некомерсиална и едновременно с това разтърстваща и жива и клубна музика.
 

Бистра ГеоргиеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *