“Pasion de Buena Vista” – обяснение в любов към Куба

|
„Всички мечтаеха за Куба” – това пише Мигел Барнет преди повече от 20 години. И до днес най-големият карибски остров не е загубил нито частица от магическото си очарование. Куба, едновременно и като държава, и като начин на живот, привлича посетителите си с горещи ритми, салса, ярки цветове, бели плажове, крещяща енергия, захарна тръстика, ром, тютюн.
Шоуто “Pasion de Buena Vista” ще ви отведе на истинско пътешествие до перлата на Антилите и нейните хора, които всъщност са сърцето на магията, наречена Куба. С уникален микс от меланхолия и щастие, музика и танц, най-големите проблеми се посрещат с карибска уравновесеност и оптимизъм, независимо дали си ученик или тютюнев магнат, възрастна дама или писател. С ритми, които проникват в теб. Мелодии и движения, които те пронизват право в сърцето, артистите на сцената ще запалят огъня на кубинската жажда за живот у зрителите.
Куба е вричане в любов към живота, шоуто “Pasion de Buena Vista” е вричане в любов към Куба.
Продуцентът на шоуто Уве Данбахер среща своята съпруга кубинка Ясира Пласенсия-Родригес докато работи за филма на Вим Вендерс „Синовете на Буена Виста”. Работата се превръща в любов, двамата се женят, ражда им се дъщеря. Безбройните пътувания до родината на жена му и все по-дълбоката връзка с кубинския живот и култура променят Уве завинаги. Той прекарва две години в непрекъснато търсене на най-автентичните, обещаващи и просто най-добрите музиканти и танцьори в страната, от Пинар дел Рио на изток до Баракоа. Величества в музикалния бизнес като Майда Кастанеда и Антонио Кастро, били на една сцена с легенди като Ибрахим Ферер, Хуан де Маркос Гонзалес и Компай Сегундо, веднага се включват в проекта.
Известният хореограф и танцьор Франсиско Бланко Прада обещава: „Това шоу ще ви отведе до нови измерения на песента и танца. “Pasion de Buena Vista” – това е кубинският живот в най-чиста форма!”
Уникалното шоу ще има две дати в България:
11 април – Пловдив, Панаирна палата N2
12 април – София, зала Универсиада
“Pasion de Buena Vista” идва в България по покана на Болкан Ентъртейнмънт. Билети се продават в: Билетен център НДК, мрежата на ticketstream.bg, включително Office 1 Super Store и касите на М-Тел, мрежата на eventim.bg, включително Пикадили и Германос, на цени от 30 до 50 лв.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *